Ψυχολογία των οικογενειακών συστημάτων

Ψυχολογία των οικογενειακών συστημάτων
Τιμή από
10,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Να σας συστήσω! Από δω ο Νέστορας και η Αλεξάνδρα, ζευγάρι από τα φοιτητικά τους χρόνια, παντρεύτηκαν στα 28 τους όντας συνομήλικοι, και έχουν δυο παιδιά, τον Ευρυπίδη, 10 ετών, και τη Λήδα, 7 ετών. Ζουν λίγα τετράγωνα μακριά από τους γονείς της Αλεξάνδρας, εργάζονται και οι δυο, εκείνος λογιστής και εκείνη διακοσμήτρια.

Ένα απλό τυπικό ζευγάρι, μια απλή τυπική οικογένεια, όπως εκατομμύρια άλλες. Γιατί να ενδιαφέρει έναν ψυχολόγο; Αν σας έλεγα, όμως, πως ο Ευρυπίδης βρέχει τακτικά το κρεβάτι τους τις νύχτες; Ή ότι η Λήδα τραυλίζει; Ή ότι η Αλεξάνδρα δεν είχε οργασμό εδώ και χρόνια; Ή, τέλος, ότι ο Νέστορας έχει τελευταία ξεσπάσματα νεύρων συχνότερα απ" ότι πριν; Όλα αυτά κάνουν την οικογένεια πιο ενδιαφέρουσα; Μήπως την μετατρέπουν σε προβληματική; Μήπως μόνο οι οικογένειες με προβλήματα αποτελούν αντικείμενο μελέτης της ψυχολογίας; Τι ακριβώς σημαίνει "προβληματική οικογένεια";

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τα πιο πάνω, που σχετίζονται με την οικογένεια. Διακρίνει τέσσερις διαστάσεις της έννοιας αυτής: την ψυχολογική, την πολιτισμική, την κλινική και την εκπαιδευτική. Στη συζήτηση των επιμέρους θεμάτων, παραθέτει στοιχεία από τη σύγχρονη βιβλιογραφία καθώς και αποτελέσματα σχετικών εμπειρικών ερευνών. Περιέχει επίσης ασκήσεις και μελέτες περίπτωσης για εμβάθυνση.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
10,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 20€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ευοσμο, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.