Ψυχολογία του περιβάλλοντος

Ψυχολογία του περιβάλλοντος
Τιμή από
15,00 €
19,50 €
Εξοικονομείς 23% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Το βιβλίο της Ψυχολογίας του περιβάλλοντος ως προς τη συλλογιστική του αποτελεί μια επιστημονική προσπάθεια που έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Αποσκοπεί να μυήσει τον αναγνώστη σε ένα ευρέως διαδεδομένο -στις ανεπτυγμένες χώρες- γνωστικό πεδίο στον χώρο της επιστήμης της ψυχολογίας, όπως είναι η ψυχολογία του περιβάλλοντος. Η επιστήμη αυτή εξελίχθηκε και εδραιώθηκε ως τομέας με κύρος στις εφαρμοσμένες έρευνες, δυστυχώς όμως, σ" εμάς παραμένει σχετικά άγνωστη. Απ" όσο είναι γνωστό στους συγγραφείς, δεν υπάρχουν δικές μας έρευνες για την επίδραση του περιβάλλοντος πάνω στην ατομική και μαζική συμπεριφορά. Σε μια σειρά από τομείς της κοινωνικής πρακτικής -αρχιτεκτονική, δόμηση των πόλεων, προστασία του φυσικού χώρου, πρόληψη του άγχους στις συνθήκες της πόλης, δημιουργία μηχανισμών κινητοποίησης σωστής συμπεριφοράς στο περιβάλλον για την υγεία, ανάληψη πολιτικής δράσης των επίσημων φορέων και πολιτών για το περιβάλλον, διαμόρφωση κοινωνικού κεφαλαίου και πολλά άλλα- οι αποφάσεις που λαμβάνονται στηρίζονται στην προσωπική εμπειρία. Έτσι σ" αυτές αντανακλάται η υποκειμενική διάσταση των προθέσεων και δίνεται ένα πλεονέκτημα στη διαίσθηση των εξουσιοδοτημένων φορέων για δράση.

Ο πραγματισμός του κατοικούμενου περιβάλλοντος χώρου μπορεί να γίνει μακράν πιο αποτελεσματικός και σε μεγάλο βαθμό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ανθρώπων, αν στηριχθεί στα επιτεύγματα των επιστημών για τον άνθρωπο, συμπεριλαμβάνοντας σ" αυτές και την ψυχολογία, που είναι σε θέση να συμβάλλει στη διατύπωση αποφάσεων και την επίτευξη αποτελεσματικών για τον άνθρωπο λύσεων.

Ο σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει κάθε άνθρωπο, αλλά και κάθε επίσημο φορέα για τα προβλήματα του περιβάλλοντος που ορθώνονται αδυσώπητα μπροστά μας. Εξετάστηκαν οι βασικοί τομείς προβληματισμού τους οποίους καλύπτει η ψυχολογία του περιβάλλοντος, ενώ παρουσιάζονται πιο διεξοδικά επιμέρους σύγχρονα προβλήματα-κλειδιά σχετικά με το περιβάλλον, τα οποία η κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει.

Το βιβλίο γράφτηκε με την ελπίδα ότι θα κινητοποιήσει το ενδιαφέρον για την ψυχολογία του περιβάλλοντος και θα ωθήσει προς την επιστημονική ενασχόληση μ" αυτήν, όπως επίσης και με την αισιόδοξη προοπτική να συμβάλει στο να ξεπεραστεί το κενό σ" εμάς και να καλυφθεί ο μισός αιώνας ολιγωρίας σ" αυτόν τον τομέα. Πρωταρχικός επίσης στόχος στάθηκε να σκιαγραφηθούν και οι κατευθύνσεις της ενδο-επιστημονικής αλληλεπίδρασης και της διαπίστευσης των σχέσεων της ψυχολογίας με τις επιστήμες των πολιτικών μηχανικών, της αρχιτεκτονικής, της γεωγραφίας, της βιολογίας και των εφαρμοσμένων μαθηματικών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
15,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Καματερό, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.