Προσεγγίσεις στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία : Από το Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798) έως την εμπλοκή της Ελλάδας στο Β΄ Π. Π. (1940-1941)

Προσεγγίσεις στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία : Από το Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798) έως την εμπλοκή της Ελλάδας στο Β΄ Π. Π. (1940-1941)
Τιμή από
18,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Το όραμα του Ρήγα Βελεστινλή είναι η Ελλάδα, η Ελλάδα όμως ενταγμένη στο πλαίσιο της δημοκρατικής συνομοσπονδίας όλων των λαών της Βαλκανικής, της Μικράς Ασίας και της Μεσογείου. Ο Ρήγας, τα σχέδια και οι οραματισμοί του για τη δημιουργία της "Ελληνικής Δημοκρατίας" είναι το επίκεντρο αλλά και η αφετηρία της ανά χείρας μελέτης, η οποία ξεκίνησε το 1998 με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από το μαρτυρικό τέλος του ως ελάχιστη αντίχαρη στη μνήμη του πρωτεργάτη και κήρυκα της επανάστασης του 1821. Η πρωτοβουλία εντάχθηκε ευθύς εξαρχής στις πολιτισμικές δραστηριότητες του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο στέκεται πάντοτε αρωγός σε τέτοιου είδους ιστοριογραφικά εγχειρήματα.

Στην προσέγγιση "Ρήγας Βελεστινλής (1757-1798). Η ζωή, το έργο, η εποχή του" καταγράφεται με λιτό και παραστατικό τρόπο πέρα από το όραμα του Ρήγα για την "Ελληνική Δημοκρατία" και η καμπύλη των σημαντικότερων γεγονότων της πορείας του. Σκιαγραφείται επίσης αδρά αλλά ουσιαστικά η ατμόσφαιρα της εποχής του και δίνεται αυτούσια το επαναστατικό μανιφέστο με τα επαναστατικά τραγούδια του -η "Επαναστατική Προκήρυξη", τα "Δίκαια του Ανθρώπου", το "Κυρίως Σύνταγμα", ο "Θούριος" και ο "Ύμνος Πατριωτικός".

Με αφετηρία την ιχνηλάτηση της ζωής, του έργου και της εποχής του Ρήγα Βελεστινλή, θέμα καθαρά του 18ου αιώνα, παρουσιάζονται δεκατρείς ακόμα ιστορικές προσεγγίσεις σχετικές με το 19ο και τον 20ό αιώνα. Οι συγκεκριμένες προσεγγίσεις μεταφέρουν μέσα στο χρόνο, τηρουμένων των ιστορικών και κοινωνικών αναλογιών, ορισμένα από τα ιδανικά και τις αρχές που εμπνεύσθηκε και διετύπωσε ο Ρήγας, θέσφατα που αναφέρονται άμεσα στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στον πολιτισμό.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
18,00 € Καλή κατάσταση
Σκληρόδετος - Υφασμάτινος Τόμος με Κουβερτούρα. Μεγάλο Μέγεθος. Ασήμαντα ίχνη παλαιάς υγρασίας στο κάτω μέρος του εξωφύλλου και της κουβερτούρας. Σ... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Χέρι με χέρι, Γενική Ταχυδρομική και SPEED Couriers.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.