Ποσοτική και ποιοτική μοντελοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών

Ποσοτική και ποιοτική μοντελοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών
Τιμή:
10,00 €
15,20 €
Εξοικονομείς 34% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει με κατανοητό και ολοκληρωμένο τρόπο τις αρχές χρήσης των τεχνικών της προσομοίωσης γεγονότων διακριτού χρόνου (discrete event simulation) και της συστημικής δυναμικής (system dynamics) ως εργαλείων μοντελοποίησης και ανάλυσης επιχειρηματικών διαδικασιών και λήψης αποφάσεων για διοικητικά και οργανωσιακά προβλήματα. Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές και στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να μάθουν με ποιους τρόπους η μοντελοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών στον υπολογιστή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό όπλο επίλυσης προβλημάτων σε μια σειρά από εφαρμογές.

Η προσομοίωση αποτελεί μια πολύ διαδεδομένη τεχνική μελέτης και ανάλυσης της συμπεριφοράς πολύπλοκων συστημάτων. Η προσομοίωση υιοθετεί ένα έμμεσο τρόπο μελέτης: αντί δηλαδή να μελετήσουμε το σύστημα που μας ενδιαφέρει απευθείας, δημιουργούμε ένα εικονικό μοντέλο του συστήματος αυτού, συνήθως σε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το μοντέλο αυτό προκειμένου να μελετήσουμε, να αναλύσουμε ή/και να πειραματιστούμε με το σύστημα. Αν έχουμε δημιουργήσει το μοντέλο προσομοίωσης σωστά, τότε μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ότι τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξουμε μέσω της μελέτης και του πειραματισμού με το μοντέλο, θα ισχύουν και για το πραγματικό σύστημα.

Στα πλαίσια αυτού του βιβλίου, μας ενδιαφέρει η εφαρμογή της προσομοίωσης σε προβλήματα Διοικητικής Επιστήμης, δηλαδή σε επιχειρηματικά και οργανωσιακά περιβάλλοντα. Σε τέτοια προβλήματα, η προσομοίωση αποτελεί ισχυρό όπλο για τη μελέτη πληθώρας πολύπλοκων συστημάτων, για παράδειγμα στους χώρους της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, της υγείας, της εκπαίδευσης και άλλων.

Το βιβλίο είναι οργανωμένο σε 13 κεφάλαια, κάθε ένα εκ των οποίων αναλύει μια διαφορετική πτυχή των τεχνικών μοντελοποίησης, έτσι ώστε να κατευθύνει τον αναγνώστη στα βασικά θέματα που θα αντιμετωπίσει όταν χρησιμοποιήσει τις τεχνικές αυτές στην πράξη.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
10,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
29,00 € Σαν καινούριο
Είναι ολοκαίνουργιο και αχρησιμοποίητο. ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά,έξοδα αποστολής και αντικαταβολή. ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ σε όλη την Ελλάδα εντός 24 ωρών με την... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ACS και ACS Αντικαταβολή.
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.