Ποσοτική ανάλυση για τη λήψη διοικητικών αποφάσεων

Ποσοτική ανάλυση για τη λήψη διοικητικών αποφάσεων
Τιμή από
6,00 €
31,80 €
Εξοικονομείς 81% 🔥🔥🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν επηρεάσει σημαντικά το περιβάλλον των οικονομικών μονάδων και το έχουν καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικό. Η σημερινή παγκοσμιοποίηση των αγορών δημιουργεί ακόμα οξύτερο ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, είτε δραστηριοποιούνται διεθνώς είτε όχι. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα διοικητικά στελέχη σχετίζεται με την ικανότητά τους να αφομοιώνουν και να εφαρμόζουν όλες εκείνες τις τεχνικές, που μπορούν να υποστηρίζουν αποτελεσματικά τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Η χρήση των μεθόδων της Ποσοτικής Ανάλυσης/Επιχειρησιακής Έρευνας με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Το βιβλίο αυτό συμπληρώνει την υπάρχουσα ελληνική βιβλιογραφία των Ποσοτικών Μεθόδων δίνοντας έμφαση όχι τόσο στη μαθηματική θεωρία των τεχνικών αυτών, αλλά κυρίως στη μοντελοποίηση προβλημάτων, στην επίλυση τους με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων για τη λήψη των καλύτερων δυνατών διοικητικών αποφάσεων.

Στο κεφάλαιο 1 παρουσιάζονται, μεταξύ των άλλων, μια σύντομη περιγραφή της εξέλιξης της Ποσοτικής Ανάλυσης/Επιχειρησιακής Έρευνας, καθώς και οι γενικές αρχές εφαρμογής των μεθόδων τους στη λήψη των διοικητικών αποφάσεων. Στο κεφάλαιο 2 εισάγονται οι βασικές έννοιες του γραμμικού προγραμματισμού επιλύοντας με τη γραφική διαδικασία προβλήματα δύο διαστάσεων. Με την ίδια διαδικασία επιχειρείται επίσης μια αρχική προσέγγιση στην ανάλυση ευαισθησίας. Το κεφάλαιο 3 περιέχει έναν αριθμό εφαρμογών του γραμμικού προγραμματισμού σε προβλήματα της Διοίκησης των Επιχειρήσεων και ειδικότερα σε προβλήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης, μάρκετινγκ, διοίκησης παραγωγής, προγραμματισμού ανθρώπινων πόρων, κ.ά. Στο κεφάλαιο 4 αντιμετωπίζονται προβλήματα του γραμμικού προγραμματισμού με τη χρήση τεσσάρων αντιπροσωπευτικών πακέτων λογισμικού (QSB+, LINDO, EXCEL, XPRESSMP) εισάγοντας έτσι τον αναγνώστη σε διαφορετικό περιβάλλον επίλυσης. Στο κεφάλαιο 5 αναλύεται εκτενώς η μέθοδος simplex, η οποία χρησιμοποιείται για την επίλυση ενός μεγάλου αριθμού χαρακτηριστικών προβλημάτων και ειδικών περιπτώσεων. Τέλος, στο κεφάλαιο 6, παρουσιάζεται η δυϊκή θεωρία και η ανάλυση ευαισθησίας, τα αποτελέσματα των οποίων αποτελούν σημαντικό εργαλείο υποστήριξης των διοικητικών αποφάσεων. [...]

(από τον πρόλογο της Α΄ έκδοσης των συγγραφέων)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
6,00 € Σαν καινούριο
Είναι σε αρίστη κατάσταση Α' εκδοση 1999.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
12,00 € Σαν καινούριο
ολοκαίνουργιο δεν έχει ανοιχτεί ποτέ .
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ACS, Speedex και Γενική Ταχυδρομική.
Ηράκλειο, Κρήτη
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
12,00 € Πολύ καλή κατάσταση
1η έκδοση, 1999
Πληρωμή με Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Νέο Ψυχικό, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.