Πολιτική Ιστορία Του Νομού Λέσβου Εκλογές Και Δημοψηφίσματα 1974-2012 Τόμος Β

Πολιτική Ιστορία Του Νομού Λέσβου Εκλογές Και Δημοψηφίσματα 1974-2012 Τόμος Β
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Με την παρούσα έκδοση ολοκληρώνεται η "Πολιτική Ιστορία του Νομού Λέσβου Εκλογές και Δημοψηφίσματα 1915-2012".

Σ` αυτόν τον τόμο που είναι ο δεύτερος εξιστορούνται οι εκλογές (1974-2012), το Δημοψήφισμα (1974) και οι Ευρωεκλογές (1981-2009).

Δημοσιεύονται επίσης αλφαβητικός κατάλογος όλων των υποψηφίων που έλαβαν μέρος, όλων των βουλευτών που εκλέχτηκαν και των υπουργών που υπηρέτησαν στις διάφορες κυβερνήσεις.

Οι φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα προέρχονται από τα αρχεία των Γεωργ. Παπαπαναγιώτου και Αντ. Πλάτωνος και έχουν παραχωρηθεί στο Ιστορικό Αρχείο "Εργάνη".

Κρίσεις για τον πρώτο τόμο:

"Φοβερά ενδιαφέρον. Μπορεί πολλά απ` τα γραφόμενα γεγονότα που κατέληξαν σε εκλογές και δημοψηφίσματα, να τα ζήσαμε στο πετσί μας, σίγουρα όμως το πέρασμα των χρόνων αλλοίωσε μέσα στη μνήμη μας την ουσία των διαδραματισθέντων, ώστε οι περισσότεροι να έχουμε χάσει το μίτο τους. [...]

Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι συγγραφείς του βιβλίου. Το έργο τους ασφαλώς προσθέτει βαρύτητα στο οικοδόμημα του Λεσβιακού Πολιτισμού".

(Τάκης Χατζηαναγνώστου)

"Δυο μοναδικοί παράγοντες και ακραιφνείς γνώστες της Λεσβιακής Πολιτικής Ιστορίας, συνεργάστηκαν στη συγγραφή αυτού του έργου.[...] Και ο μεν πρώτος, ο Γ. Παπαπαναγιώτου, επίμοχθος ερευνητής με τεράστια εμβέλεια πολυγνωσίας, ο δε δεύτερος, Αντ. Πλάτων, επίμονος συλλέκτης χωρίς κενά και παραλείψεις, όλων ανεξαιρέτως των εντύπων της Λέσβου [...]"

(Στρατής Μισγίρης)

"Μπορεί το βιβλίο ν` αναφέρεται στην πολιτική ιστορία της Λέσβου, δεν παύει ν` αντανακλά όλη την πολιτική ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων 100 χρόνων"

(Παναγιώτης Χατζηστεφανής)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.