Περιβαλλοντικός σχεδιασμός.Κτίρια μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας

Περιβαλλοντικός σχεδιασμός.Κτίρια μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας
Τιμή από
23,00 €
27,00 €
Εξοικονομείς 14%
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό έχει σαν σκοπό το να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των ακόλουθων σύγχρονων προβλημάτων:

α) την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια

β) την μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση παθητικών και ενεργητικών συστημάτων και διατάξεων με στόχο αφενός την ελαχιστοποίηση της ανάγκης των κτιρίων σε ενέργεια, αφετέρου την μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας που ανέξοδα μας προσφέρει η φύση (ήλιος, άνεμος, κλπ) ώστε τα κτίριά μας όχι μονάχα να μπορούν να παράγουν μόνα τους την ενέργεια που χρειάζονται αλλά ακόμη να μπορούν να παράξουν και πλεόνασμα ενέργειας για διάθεση στο κεντρικό ενεργειακό δίκτυο, με το οποίο αντίστοιχο οικονομικό όφελος (κτίριο ΖΕΒ και η ΖΕΒ).

γ) την ελαχιστοποίηση της ρύπανσης της προκαλούμενης από τον κτιριακό τομέα.

Για την εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού στην ελληνική πραγματικότητα και ιδιαίτερα σε αντίξοες συνθήκες, περιγράφονται και αναλύονται όλες οι δυνατές διατάξεις και δοκιμάζονται πειραματικά σε ένα μοντέλο κτιρίου.

Παράγοντες όπως ο οικονομικός, η τοπογραφία, το κλίμα, τα όμορρα κτίσματα, ο προσανατολισμός του οικοπέδου, οι διαθέσιμες επιφάνειες, επηρεάζουν άμεσα τον τελικό σχεδιασμό. Παρόλα αυτά είναι άμεσα κατανοητό πως ακόμα και ένα μικρό μέρος από τις δυνατότητες εφαρμογών που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο αν επιδιώξουμε να ενσωματώσουμε σε ένα κτίριο, ήδη έχουμε ωφελήσει το περιβάλλον, την χώρα μας και τους ιδιοκτήτες/χρήστες αυτού του κτίσματος, αλλά και το σύνολο του ανθρωπογενούς κτιστού περιβάλλοντος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
23,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ξάνθη, Ανατολική Μακεδονία Και Θράκη
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.