Περιδιαβάζοντας

Περιδιαβάζοντας
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

-Με το γενικό τίτλο `Περιδιαβάζοντας`, συγκεντρώνονται σε τόμους, στην τελική τους μορφή, κριτικά κείμενα γραμμένα και δημοσιευμένα από διάφορες αφορμές σε περιοδικά, εφημερίδες κι αλλού στο διάστημα μιας κριτικής πορείας, που άρχισε απ` τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και συνεχίζεται. Η επιλογή τους κι η ταξινόμησή τους έγινε με βάση την κατά τόμους θεματική ενότητα κι ανεξάρτητα απ` τη χρονολογική τους σειρά. Όλα, εξ άλλου, ξανακοιτάχτηκαν, συμπληρώθηκαν και συγχρονίστηκαν με τη στιγμή της οριστικής αυτής έκδοσής τους και μερικά αποκλείστηκαν εντελώς.
-Στις `Σημειώσεις` που ακολουθούν ο αναγνώστης θα βρει το `ιστορικό` των κειμένων του τόμου τούτου: πότε γράφτηκαν, πού και πότε δημοσιεύτηκαν ή ξαναδημοσιεύτηκαν κι ως ποιο βαθμό έχουν συμπληρωθεί και τροποποιηθεί εδώ. Σε όποια δεν αναφέρεται χρονολογία συγγραφής, σημαίνει πως είχαν γραφτεί τον ίδιο καιρό ή λίγο πριν από την πρώτη τους δημοσίευση.
-Στους στίχους και στα μέσα σε εισαγωγικά παραθέματα τηρήθηκε πιστά η ορθογραφία, η στίξη και η σύνταξη των συγγραφέων τους. Όσα απ` αυτά τυπώνονται με πλάγια στοιχεία και χωρίς εισαγωγικά είναι, βέβαια, μεταφερμένα κατά λέξη, αλλά έχουν προσαρμοστεί στη συντακτική ακολουθία του όλου κειμένου.
-Όπου δεν σημειώνεται τόπος έκδοσης στα έντυπα, εννοείται η Αθήνα.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.