Πελοπόννησος: αγροτουριστικές επιλογές

Πελοπόννησος: αγροτουριστικές επιλογές
Τιμή από
6,90 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Μια διαφορετική ματιά στη φύση, τα αξιοθέατα και τη φιλοξενία της Πελοποννήσου, μέσα από τους παραδοσιακούς της ξενώνες, τα ανακαινισμένα αρχοντικά της και τα αγροτουριστικά της καταλύματα επιχειρεί να δώσει ο Αγροτουριστικός Οδηγός Πελοποννήσου. Πρόκειται για τον πρώτο μιας σειράς Οδηγών που παρουσιάζουν τις σπάνιες ομορφιές της ελληνικής γης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα, την ιστορικότητα και την υψηλή αισθητική στις περιοχές στις οποίες κάθε φορά αναφέρονται.

Βασισμένοι στην κύρια φιλοσοφία της "Αγροτουριστικής", που θεωρεί την ανάδειξη και διασφάλιση της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου ως την πιο υγιή βάση για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και την αναζωογόνηση της περιφερειακής Ελλάδας, οι νέοι αυτοί Οδηγοί της "Αγροτουριστικής" προτρέπουν τον Έλληνα αναγνώστη να ανακαλύψει ξανά τον τόπο του και μέσα από αυτόν την ίδια την ταυτότητά του. Επίσης, παρουσιάζουν στον ξένο τουρίστα μιαν άλλη Ελλάδα, η οποία βρίσκεται μακριά από τους κορεσμένους προορισμούς μαζικού τουρισμού, μιαν Ελλάδα ποιοτικής παραδοσιακής φιλοξενίας.

Ο Οδηγός αυτός παρουσιάζει επτά νομούς με τοπία σπάνιας ομορφιάς, αρχαιολογικές τοποθεσίες, μοναδικούς βιοτόπους, αρχιτεκτονικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς, αξιόλογα έθιμα και εκδηλώσεις. Αναδεικνύει τα στοιχεία που διαφοροποιούν κάθε περιοχή επιλέγοντας τόπους και χώρους εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη. Την περιγραφή κάθε νομού συμπληρώνουν προτάσεις της «Αγροτουριστικής» για επισκέψεις σε αξιοθέατα, ψυχαγωγία, ποιοτικό φαγητό και παραδοσιακά προϊόντα, βασισμένες σε επιτόπια έρευνα.

Τα καταλύματα που παρουσιάζονται στον Οδηγό είναι προσεκτικά επιλεγμένα με γνώμονα την ιδιαιτερότητά τους, την υψηλή αισθητική και, πρωτίστως, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φιλοξενίας. Η περιγραφή των καταλυμάτων είναι αναλυτική και, σε αντίθεση με τους περισσότερους οδηγούς καταλυμάτων, δεν περιορίζεται στις υπηρεσίες φιλοξενίας που παρέχουν αυτά στον επισκέπτη, αλλά επιχειρεί να αναδείξει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αισθητική και ιστορία τους.

Ο αναγνώστης, Έλληνας ή ξένος, καλείται να γνωρίσει την Πελοπόννησο που βρίσκεται πέρα από τις εθνικές οδούς, τις μεγάλες πόλεις, τα τουριστικά θέρετρα. Τον παρακινεί να περιπλανηθεί σε μονοπάτια μέσα στη φύση, να επισκεφθεί μικρά γραφικά χωριά, να γευτεί προϊόντα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Τον ευαισθητοποιεί για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος, ο Οδηγός αυτός, παρουσιάζοντας μια σειρά από πραγματικά αξιόλογες προσπάθειες για την παροχή ποιοτικής φιλοξενίας στην Πελοπόννησο, προτρέπει τους επαγγελματίες του τουρισμού να στρέψουν τις προσπάθειές τους προς τον ποιοτικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί και τη μόνη εγγύηση για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενώ παράλληλα στηρίζει τις μικρές αλλά αξιόλογες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τα μέσα για την αυτόνομη προβολή τους.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
6,90 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πειραιάς, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.