Παθολογική-Χειρουργική Νοσηλευτική Κριτική Σκέψη κατά τη Φροντίδα του Ασθενούς, Α' ΤΟΜΟΣ.

Παθολογική-Χειρουργική Νοσηλευτική Κριτική Σκέψη κατά τη Φροντίδα του Ασθενούς, Α' ΤΟΜΟΣ.
Τιμή από
40,00 €
132,50 €
Εξοικονομείς 69% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Η ταχύτατη πρόοδος στις επιστήμες υγείας, η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και νέων θεραπειών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της επικαιροποίησης και αναπροσαρμογής του περιεχομένου των επιστημονικών βιβλίων. Η δεύτερη ελληνική έκδοση του βιβλίου «Παθολογική-Χειρουργική Νοσηλευτική» είναι πλέον πραγματικότητα και σας την παρουσιάζουμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και κυρίως σεβόμενοι την ανάγκη του Έλληνα αναγνώστη για πρόσβαση στη σύγχρονη γνώση, προχωρήσαμε σε αυτό το εγχείρημα. Πρόκειται για τη μετάφραση της 5ης έκδοσης του πρωτότυπου συγγράμματος με τίτλο "Medical Surgical Nursing" των P. Lemone, K. Burke, G. Bauldoff. Η πρώτη ελληνική έκδοση έγινε το 2004 και έτυχε ευρείας αποδοχής και εξαιρετικής κριτικής. Δέκα χρόνια μετά, ένα ολοκαίνουριο σύγγραμμα συμπληρωμένο, επικαιροποιημένο, έγχρωμο και προσαρμοσμένο στην ελληνική γλώσσα και πραγματικότητα διατίθεται από τις εκδόσεις «Δ. Λαγός». Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις ενώ έχουν προστεθεί και νέα κεφάλαια. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι το σύγγραμμα αυτό έχει συγκεντρωμένες όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται αυτός που σπουδάζει ή ασκεί τη νοσηλευτική επιστήμη και τέχνη, προκειμένου να αποκτήσει ουσιαστική και όχι φαινομενική γνώση καθώς και να αναπτύξει κριτική ικανότητα ώστε να προσφέρει στον άνθρωπο ό,τι η βασισμένη σε ενδείξεις νοσηλευτική πρακτική, σήμερα επιτάσσει.

Έχουμε την πεποίθηση ότι παραδίδουμε στους φοιτητές νοσηλευτικής ένα πλήρες και σημαντικό βοήθημα το οποίο θα αποτελέσει γι" αυτούς ερέθισμα για μελέτη και κριτική σκέψη, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αλλά και κατά τη μετέπειτα άσκηση του νοσηλευτικού έργου. Επίσης το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει το δάσκαλο νοσηλευτή ώστε να εισδύσει βαθύτερα στο νόημα της αποστολής που έχει αναλάβει, ενώ θα φανεί χρήσιμο και στον κλινικό νοσηλευτή για πληρέστερη αναζήτηση στον κόσμο της γνώσης προκειμένου να βρει λύση σε απορίες και απάντηση σε ερωτήματα που προκύπτουν κατά την επιτέλεση του δυσκολότερου αλλά και του ωραιότερου ανθρωπιστικού έργου. Τέλος, θα ωφεληθεί και ο ασθενής μιας και είναι ο τελικός αποδέκτης των προσπαθειών μας με την παροχή ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας.

Η έκδοση ενός τέτοιου πονήματος είναι έργο συλλογικό και θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον εκδότη και φίλο κ. Δημήτριο Λαγό και τους συνεργάτες του για την υποδειγματική συνεργασία, την άρτια απόδοση του κειμένου και την άψογη παρουσίαση του συγγράμματος. (Η. Πανανουδάκη-Μπροκαλάκη, από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

Μεταξύ των νέων παραμέτρων αυτής της 5ης έκδοσης περιλαμβάνονται οι εξής:

-Αναδιοργάνωση μερικών ενοτήτων όπως:

-Αντιδράσεις στις διαταραχές της Θρέψης (ενότ.6). Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει κεφάλαια σχετικά με την εκτίμηση και τη φροντίδα των ασθενών με διαταραχές της θρέψης, διαταραχές του ανώτερου πεπτικού συστήματος, διαταραχές του εντέρου και διαταραχές της χοληδόχου κύστης, του ήπατος και του παγκρέατος.

-Αντιδράσεις στις Διαταραχές της Καρδιαγγειακής Λειτουργίας (ενότ.8). Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει κεφάλαια σχετικά με την εκτίμηση και τη φροντίδα ασθενών με στεφανιαία νόσο, καρδιακά νοσήματα, διαταραχές του αγγειακού και του λεμφικού συστήματος και διαταραχές του αιμοποιητικού συστήματος.

-Αντιδράσεις στις Διαταραχές της Νευρολογικής Λειτουργίας. Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει κεφάλαια σχετικά με την εκτίμηση και τη φροντίδα ασθενών με ενδοκράνιες διαταραχές, διαταραχές του νωτιαίου μυελού και νευρολογικές διαταραχές.

-Οι διαγνωστικοί πίνακες σε κάθε κεφάλαιο εκτίμησης έχουν επεκταθεί και κατηγοριοποιηθεί αλφαβητικά, ενώ παράλληλα έχει προστεθεί και μία ερώτηση σχετικά με τις πνευματικές πεποιθήσεις του ασθενούς.

-Οι μνημονικοί κανόνες αποτελούν ένα βοήθημα ώστε ο φοιτητής να θυμάται τις πιο σημαντικές πληροφορίες.

-Οι πίνακες Παθοφυσιολογικής Συσχέτισης απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο η παθοφυσιολογική βάση μιας νόσου προκαλεί τις αντίστοιχες κλινικές εκδηλώσεις. [...]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
40,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αργυρούπολη, Αττική
50,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Αρτέμιδα, Αττική
Υπόλοιπες αγγελίες
47,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Καθόλου μουτζούρες η γραπτές σημειώσεις εσωτερικά. Η εξωτερική του εικόνα είναι επίσης άριστη, χωρίς φθορές.
Πληρωμή με PayPal και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Μελίσσια, Αττική
50,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
50,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Eurobank, PayPal και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
80,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Βύρωνας, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.