Παραλίες

Παραλίες
Μη διαθέσιμο προς πώληση
Περιγραφή

Οι παραλίες ανήκουν στους ανεκτίμητους θησαυρούς της Ελλάδας. Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί; Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού μας πλούτου αλλά πολιτισμό δεν "παράγουν". Ποιος είπε όμως ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Κοιτάξτε τις μικρές κοινωνίες των ανθρώπων που σχηματίζονται σε καθεμία θαλασσινή αγκαλιά. Από το Super Paradise όπου η μουσική ακούγεται πιο δυνατά από τα κύματα και τις ομιλίες των ανθρώπων μέχρι τον Κήπο της Σαμοθράκης όπου το μπάνιο είναι τελετουργία κάθαρσης, οι λουόμενοι εναποθέτουν έστω και για μερικές ώρες τον δικό τους "πολιτισμό" στην ακρογιαλιά.

Όσο κι αν ακούγεται "ελαφρύ" ή ευχάριστο ότι κάποιοι ασχολήθηκαν για να συλλέξουν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, πρέπει να ομολογήσουμε ότι το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα επίπονο. Σκεφτείτε μονάχα τα χιλιόμετρα ακτογραμμής που έχουμε στη διάθεσή μας... πώς να χωρέσουν σε ένα μόνο βιβλίο; Αληθινά δεν γνωρίζουμε εάν ο δικός σας, απόλυτα προσωπικός, παράδεισος βρίσκεται ανάμεσα στις σελίδες που ακολουθούν, κοιτώντας συνολικά το λεύκωμα "Παραλίες" χαμογελάσαμε και είπαμε: αποκλείεται να υπάρχει άνθρωπος που να έχει κολυμπήσει σε όλες! Όπως αποκλείεται να υπάρχει άλλη χώρα σαν την Ελλάδα στον κόσμο ολόκληρο.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Ιούνιος 2007

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.