Ολυμπιακός

Ολυμπιακός
Τιμή από
4,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Η ιστορία κάθε αθλητικής ομάδας είναι συνυφασμένη με το όραμα, τις ιδέες και την προσωπική πορεία των ιδρυτικών μελών της, των ανθρώπων που ανέλαβαν τα ηνία στο πέρασμα του χρόνου, των προπονητών και των αθλητών που την εκπροσώπησαν στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και των φιλάθλων που δέθηκαν μαζί της.
Και η ιστορία του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τον Πειραιά, το λιμάνι και τους ανθρώπους του αλλά και την αθλητική παράδοση της πόλης από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Μέσα από την επιλογή του ονόματος `Ολυμπιακός` τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου θέλησαν να υποδηλώσουν την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, το αγωνιστικό πάθος και τη δίκαιη νίκη μέσα από τον συναγωνισμό.
Γι` αυτό επιλέχθηκε ως έμβλημα ο `δαφνοστεφανωμένος έφηβος` Ολυμπιονίκης, ώστε να τονιστούν όλα τα ευγενή στοιχεία και οι αξίες που συνθέτουν το ολυμπιακό ιδεώδες, αναπτύσσονται μέσα από τον αθλητισμό και συνοδεύουν τους νέους σε όλη τους τη ζωή.
Ακόμα και τα δύο χρώματα του Ολυμπιακού, το κόκκινο και το λευκό, συμβολίζουν τις αξίες που είχαν οι ιδρυτές του και ήθελαν να κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές του Πειραιά.
Από τα μέσα της δεκαετίας του `20 εκατοντάδες αθλητές φόρεσαν και τίμησαν την ερυθρόλευκη φανέλα, κατέκτησαν τίτλους και τρόπαια και έγραψαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την ιστορία του Ολυμπιακού.
Αυτή η ιδιαίτερη ιστορική διαδρομή, από τη δεκαετία του `20 μέχρι και σήμερα, καταγράφεται, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, αλλά με ευαισθησία και ερευνητική ματιά για τις μικρές λεπτομέρειες πίσω από τα γεγονότα και τα πρόσωπα που έκαναν τη μεγάλη διαφορά.
Για εκείνους που ήταν `Για Πάντα Πρωταθλητές`...
Η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα ολοκληρωμένο έργο για τον Ολυμπιακό. Είναι ο τρίτος τόμος της νέας σειράς του ΣΚΑΪ-βιβλίο, που φιλοδοξεί να καλύψει σταδιακά την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Είναι ένας ακόμα σταθμός μιας συναρπαστικής ομολογουμένως διαδρομής μέσα από τη μαγεία του αθλητισμού.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
4,00 € Σαν καινούριο
Άθικτο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 19€.
Πληρωμή με Alpha Bank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.