Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ (ΤΡΙΤΟΜΟ)

Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ (ΤΡΙΤΟΜΟ)
Τιμή από
42,00 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Η πλήρης ιστορική και πολιτική βιογραφία του Νικολάου Πλαστήρα αποτελείται από 3 τόμους και συνοδεύεται από 80 άγνωστα ντοκουμέντα και 200 σπάνιες φωτογραφίες.

"Ένα μεσημέρι του Σεπτέμβρη 1922 έμπαινε ο Αρχηγός στην Αθήνα, επικεφαλής επαναστατημένων στρατιωτικών τμημάτων. Μαύρος, σκονισμένος, σκοτεινός, παλιοντυμένος, αδύνατος, άγριος, με σφιγμένα τα δόντια και μάτια, που μέσα τους έβλεπες την απελπισία. Σε κείνους που έκαναν να τον ζητοκραυγάσουν, φώναξε θυμωμένος:

- Τι ζητωκραυγάζετε; Επιστρέφουμε νικημένοι, καταστραμμένοι.

Τον είδα που πέρασε τη λεωφόρο Κηφισίας, μπαρουτοκαπνισμένο, τα μαύρα του φρύδια, άσπρα από τη σκόνη, το πρόσωπό του αδύνατο σα ρέγκα, καπνισμένο, αγέλαστο, αυστηρό". (Πηνελόπη Δέλτα)

"Έθνος το οποίον εις κρισίμους στιγμάς εμφανίζει τοιούτους άνδρας, δύναται να αποβλέπη μετ΄εμπιστοσύνης εις το μέλλον". (Ελ. Βενιζέλος)

"Ο Πλαστήρας είναι άξιος κάθε τιμής και εγώ ως εχθρός έχω καθήκον να ομολογήσω πρώτος, την μεγάλη αξία του αντιπάλου μου". (Κεμάλ Ατατούρκ)

Το βιβλίο του Σέφη Ανασταστασάκου «Ο Πλαστήρας και η εποχή του», αποτελεί πνευματικό άθλο του συγγραφέα και σημαντική συμβολή στη Νεότερη Πολιτική Ιστοριογραφία. Έργο μοναδικό και ογκώδες, με δύο χιλιάδες σελίδες, κατορθωμένο μετά από μακρόχρονη έρευνα, μας ανοίγει την αυλαία της ιστορίας προς μια εποχή, μεστή από κλέη και πάθη του ελληνικού λαού και προσηλώνει τη διάνοιά μας προς ένα σπουδαίο και σεμνό ήρωά του. Ο Σέφης Αναστασάκος με το τρίτομο αυτό έργο έγραψε πραγματική ιστορία, με προσήλωση και σεβασμό προς την αλήθεια, με ευθυκρισία και αντικειμενικότητα. Παράλληλα δε με το βιογραφικό μέρος του βιβλίου, αναλύεται ταυτόχρονα και ολόκληρη η Νεοελληνική Ιστορία, ""εποχή"", στην οποία έζησε και έδρασε ο Νικόλαος Πλαστήρας.

Το έργο διακρίνεται για την εξαιρετική επιστημονική του τεκμηρίωση, την άρτια δομή του και ο συγγραφέας διεξήλθε με νηφαλιότητα και διορατικότητα τα ιστορικά γεγονότα. (Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος, Ακαδημαϊκός)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
42,00 € Σαν καινούριο
Άθικτο. Περιέχεται σε χάρτινη κασετίνα.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Revolut.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Πυλαια, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
50,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Λαρισα, Θεσσαλία
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.