Ο κόσμος του βυζαντινού βιβλίου

Ο κόσμος του βυζαντινού βιβλίου
Τιμή από
8,50 €
12,72 €
Εξοικονομείς 33% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το γραμμένο κείμενο και μάλιστα υπό μορφήν βιβλίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς του πολιτισμού μας. Όπως είναι γνωστό, οι βυζαντινοί φιλόλογοι και αντιγραφείς κωδίκων με τη δραστηριότητά τους διέσωσαν μεγάλο μέρος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και συνέβαλαν με τον τρόπο αυτόν ουσιαστικά στην αναγέννηση των γραμμάτων και τη μετάβαση στη νεώτερη εποχή.

Το βιβλίο στο Βυζάντιο, η δημιουργία του, το περιεχόμενό του, η διακόσμησή του, οι διάφοροι τύποι του, ο συγγραφέας, ο γραφέας, ο χρήστης, η ανάγνωση και διάδοσή του και βέβαια οι διάφοροι τύποι γραφής και η εξέλιξή τους αποτελούν το αντικείμενο του παρόντος βιβλίου. Πρόκειται για το πλέον πρόσφατο εγχειρίδιο της σχετικής διεθνούς βιβλιογραφίας, στο οποίο επιτυγχάνεται με συντομία και ζωντάνια να περιληφθούν τα πορίσματα της έρευνας.

Η γραφή και η ανάγνωση των βιβλίων δεν αντιμετωπίζονται εδώ αποκλειστικά ως αντικείμενα της φιλολογίας και της παλαιογραφίας, αλλά και ως ανθρώπινες δραστηριότητες. Το βιβλίο ενδιαφέρει τον συγγραφέα κυρίως ως αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας ενός ή περισσοτέρων γραφέων, οπότε και ο ίδιος ο αντιγραφέας γίνεται αντικείμενο συζητήσεως. Εξίσου τον απασχολεί και ο αποδέκτης του κειμένου, ασχέτως αν αυτός είναι ακόμη μαθητής και διδάσκεται ανάγνωση και γραφή ή είναι ο ίδιος ο βασιλεύς-κτίτωρ ενός πολύτιμου αντίτυπου. Το βιβλίο λοιπόν εξετάζεται επίσης ως αντικείμενο της καθημερινής ζωής και ως τμήμα του υλικού πολιτισμού των Βυζαντινών. [...] (Από την εισαγωγή του επιμελητή)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
8,50 € Σαν καινούριο
Είναι ολοκαίνουριο
Πληρωμή με Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Μελίσσια, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.