Ο κόσμος που κληρονομήσαμε: Ουγγαρία: Πολωνία: Τσεχία: Σλοβακία

Ο κόσμος που κληρονομήσαμε: Ουγγαρία: Πολωνία: Τσεχία: Σλοβακία
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

"Ο κόσμος που κληρονομήσαμε" είναι μια γοητευτική ξενάγηση στα μοναδικά μνημεία του πολιτισμού και της φύσης όπως αυτά έχουν καταγράφει στον κατάλογο της Ουνέσκο. Είναι μια πρώτη γνωριμία με ό,τι πολυτιμότερο βρήκαμε στον κόσμο μας και έχουμε το χρέος και την τιμή να προστατεύσουμε. Εικόνες που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν, ζωντανεύουν την ιστορία, ερμηνεύουν τους πολιτισμούς και αποκαλύπτουν το μεγαλείο της φύσης.

Χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, η Ουγγαρία βρίσκεται μεταξύ των Άλπεων και Καρπαθίων. Η καταγωγή των Μαγυάρων έχει διχάσει τους ιστορικούς και τους ανθρωπολόγους. Ανεξάρτητα από την καταγωγή πάντως, είτε μιμούμενοι ξένα έργα και τεχνοτροπίες είτε δημιουργώντας πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα από το δικό τους περιβάλλον και την ιδιωτική τους ζωή, κατάφεραν να δημιουργήσουν έργα ιδιαίτερης καλαισθησίας. Εξαιρετικά είναι τα δείγματα χριστιανικής αρχιτεκτονικής.

Ο περιγραφικός λόγος του βιβλίου θα σας βοηθήσει να ταξιδέψετε σε μέρη άγνωστα, να περπατήσετε μέσα στα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία, στις πλατείες και στις μονές, να δείτε από κοντά τα ζώα υπό εξαφάνιση. Η ανάγνωση αυτού του τόμου αποτελεί μοναδική εμπειρία που καθένας θα ζήσει ξεχωριστά.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.