Ο φθόνος των θεών

Ο φθόνος των θεών
Μη διαθέσιμο προς πώληση
Περιγραφή

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας; Ο μεγαλοφυής ηγέτης που σε ηλικία μόλις είκοσι έξι ετών κατέκτησε την Περσία σπουδαιότερη τότε αυτοκρατορία του κόσμου, ή ο αδίστακτος πολέμαρχος που βεβήλωσε πολιτισμούς με μακραίωνη παράδοση;

Σ" αυτό το βιβλίο που διαβάζεται εξίσου σαν μυθιστόρημα και σαν ταξιδιωτικό οδοιπορικό, ο συγγραφέας και ερευνητής John Prevas αναζητά το πρόσωπο πίσω από το μύθο. Ψυχογραφεί έναν άντρα που νόμισε ότι μπορεί να γίνει Θεός- διχασμένο ανάμεσα στην ευαισθησία που κληρονόμησε από τη μητέρα του και στην αιμοδιψή φύση του πατέρα του· έναν ηγεμόνα και στρατηλάτη προικισμένο όσο και αυτοκαταστροφικό, θύμα τελικά της μεγαλομανίας του.

Ο Prevas ταξίδεψε στους ίδιους δρόμους με τον Αλέξανδρο, στις περιοχές που σήμερα αποτελούν το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, για να ξαναζωντανέψει το μεγαλύτερο μέρος της πορείας του. Εστιάζει στην αρχή του τέλους, το διάστημα που μεσολάβησε από την κατάληψη της Περσέπολης το χειμώνα του 330 π.Χ. έως το θάνατο του Αλέξανδρου στη Βαβυλώνα, το 323 π.Χ., για να περιγράψει την τραγική διαδρομή από την άνοδο στην πτώση μιας από τις σημαντικότερες ιστορικές μορφές στο πέρασμα των αιώνων.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.