Ο εθνικός διχασμός/Η άλλη διάσταση

Ο εθνικός διχασμός/Η άλλη διάσταση

Νομίζω πως έφτασε η ώρα να ικανοποιηθεί [με το βιβλίο αυτό] η περιέργεια όσων ακόμη προβληματίζονται σχετικώς με τη μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου να εξηγηθεί δηλαδή γιατί θεωρήθηκε τόσο πολύ μεγάλος και συνακολούθως δοξάστηκε. Λένε πως ήταν Εθνάρχης. Ωραία! Εγώ σας προτείνω να δούμε τα εθναρχικά του επιτεύγματα:

Α. Μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, τον Φεβρουάριο του 1913, άλλαξε κατά 180 μοίρες την πορεία του Ελληνικού Στρατού, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μη μπουν στον Αυλώνα και το νησί Σάσων να δοθεί στην Αλβανία.

Β. Έμπλεξε την Ελλάδα στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο και προκάλεσε έτσι πρώτα τον Εθνικό Διχασμό και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Και όλα αυτά, προκειμένου να φανεί αρεστός στους φίλους του της Εγκάρδιας Συνεννόησης.

Γ. Ένα Ελληνικό Κράτος πήγε να δημιουργηθεί στον Πόντο μετά το τέλος του Α" Παγκόσμιου πόλεμου. Μπορούσε να αναγνωριστεί από τις Δυνάμεις της Εγκάρδιας Συνεννόησης και ακόμα από την Υψηλή Πύλη. Μόνο ο Βενιζέλος αρνήθηκε να το αναγνωρίσει.

Έμενα πάντως ο εν λόγω εθνάρχης μου θυμίζει τον Ίκαρο. Να γιατί προς τιμήν του φτιάχτηκε ένα αεροδρόμιο κοντά στην Αθήνα. Οι θαυμαστές του έχουνε την ελπίδα πως η δόξα του θα πέσει στα μαλακά και δεν θα τσακιστεί -όπως έγινε με τον Ίκαρο.

Να τα θυμάστε όλα αυτά, την άλλη φορά που θα βρεθείτε στον "Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Πελασγός
Έτος: 2012
ISBN-13: 9789605223038
ISBN-10: 9605223031
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 16,96 €
Το θέλουν: 4 metabookers
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
book_finder
3
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Εξοικονομείς
8,96 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
8,00 €
από 16,96 €