Νοσηλευτική ογκολογία

Νοσηλευτική ογκολογία
Τιμή από
35,00 €
71,66 €
Εξοικονομείς 51% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Αυτό το βιβλίο προσφέρει κάτι πέρα από το ξεκίνημα που δίδεται από ένα βιβλίο βασικής γνώσης. Τα περισσότερα βιβλία είναι πηγή γνώσης για μια συγκεκριμένη ασθένεια, τις θεραπείες της και τη φροντίδα υγείας. Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να συνδυάσει σ" ένα και μόνο τόμο την σύγχρονη γνώση, τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα και να δημιουργήσει μια πηγή αναφοράς γνώσης προσφέροντας μια πτυχή της αλήθειας σε σχέση με το τι γνωρίζουμε γι" αυτήν και με το τι ίσως απαρτίζει την καλύτερη πρακτική στην συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια βιβλία για τον καρκίνο και τις θεραπείες του καθώς και για τη νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών με καρκίνο στα ράφια της βιβλιοθήκης και των βιβλιοπωλείων. Αυτό το βιβλίο δεν σκοπεύει ν" αντικαταστήσει αυτά τα εξαίρετα βιβλία, αλλά να δώσει μια διαφορετική προοπτική.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ είναι ν" αποκαλυφθεί ο καρκίνος σαν μια εμπειρία η οποία καθορίζεται με κοινωνικά και πολιτισμικά μοναδικούς τρόπους. Είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχουν πολλές θεωρίες και απόψεις που περιστοιχίζουν τον καρκίνο. Πράγματι αρκετές αντικρουόμενες απόψεις μπορεί να βρεθούν στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Κατά καιρούς αυτά έχουν εκφραστεί και από τη συγγραφέα. Αλλού τα κείμενα είναι λιγότερο συνειδητοποιημένα ως προς αυτόν στον σκοπό και αλλού είναι περισσότερο προσκολλημένα σε μια συγκεκριμένη παράδοση ή γλώσσα. Γενικά όμως είναι επιβεβαιωμένο ότι η εμπειρία του καρκίνου υπαγορεύει κοινωνικές, προσωπικές και ομαδικές ανταποκρίσεις στην αρρώστια και στους ανθρώπους που υποφέρουν απ" αυτήν και είναι αυτό που μεταβάλλει την όλη μας αντίληψη για τον καρκίνο.

Για να δουλέψουν αποτελεσματικά με τους ασθενείς με καρκίνο οι νοσηλευτές θα πρέπει να καταλάβουν τις δικές τους αντιδράσεις στην ασθένεια καθώς και τις αντιδράσεις των άλλων. Οι νοσηλευτές πρέπει να μετακινηθούν μεταξύ του βιοιατρικού μοντέλου των κοινωνικών αντιλήψεων για τον καρκίνο και τον τρόπο θεραπείας του και να λάβουν υπ" όψιν τους τα λάθη των επαγγελματιών του συστήματος υγείας στην υποστήριξη των πασχόντων από καρκίνο. Πολύπλοκα, δυναμικά μέσα στην κοινωνία και μέσα στα επαγγελματικά και οργανωτικά πλαίσια καθορίζουν τον τρόπο αντιμετώπισης και κατανόησης του καρκίνου. Γνωρίζοντας ότι αυτή η διαδικασία συμβαίνει ως επί το πλείστον και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκριση κάποιου που είναι ασθενής, ή πως η θεραπεία και η φροντίδα για κάποια συγκεκριμένη κατάσταση είναι δεδομένη, είναι πιστεύουμε η βάση για τη φροντίδα. Αυτό το βιβλίο λοιπόν προσφέρει μια κριτική εξερεύνηση για τις δυνάμεις που επηρεάζουν την παροχή της φροντίδας στον καρκίνο και αυτή είναι για μας η πρώτη προτεραιότητα πάνω από την ανάγκη για αφομοίωση βιοιατρικών γνώσεων για τον καρκίνο και τη θεραπεία του. Η πρόσβαση στο δεύτερο είναι μέσα στις προθέσεις αυτού του βιβλίου και τίθεται μαζί δίπλα-δίπλα στην κριτική εξερεύνηση της φροντίδας στον ασθενή με καρκίνο μαζί με προσωπικές αφηγήσεις από ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και ανασκοπήσεις των ερευνών για την φροντίδα και την θεραπεία τους. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
35,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αρτέμιδα, Αττική
Όροι παράδοσης
40,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Καισαριανή, Αττική
46,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
50,00 € Πολύ καλή κατάσταση
ελαχιστα σημειωμενες λιγες σελιδες
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Μελισσοχωρι, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.