Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική

Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική
Τιμή από
23,50 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Περιγραφή

Ο όρος "νοσηλευτική διάγνωση" αν και έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται δε γίνεται εύκολα κατανοητός.

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι ο όρος νοσηλευτική διάγνωση όταν για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην Ελλάδα, δημιούργησε το ερώτημα αν και κατά πόσο είναι μύθος ή πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα, η απάντηση είναι απλή και αυτό το οποίο αποτελούσε μια σημαντική πρόοδο στις Η.Π.Α. πάνω από 20 χρόνια, στην Ευρώπη ήταν στα επίπεδα της νοσηλευτικής φαντασίας.

Η νοσηλευτική διάγνωση είναι μια ανεξάρτητη νοσηλευτική λειτουργία. Είναι μια αξιολόγηση των προσωπικών αντιδράσεων του ατόμου στις εμπειρίες της ζωής του, οι οποίες αναπτύχθηκαν από μια κρίση, νόσο ή άλλους στρεσογόνους παράγοντες.

Η νοσηλευτική διάγνωση, είναι η περιγραφή ενός υπαρκτού ή δυνητικά υπαρκτoύ πρoβλήματoς υγείας, το οποίο οι νοσηλευτές είναι εκπαιδευμένοι για να διακρίνουν, να αιτιολογούν κι έχουν τη νομική κατοχύρωση να θεραπεύουν.

Η νοσηλευτική διάγνωση είναι η κλινική κρίση για ένα άτομο ή οικογένεια ή κοινότητα, η οποία προέρχεται από μια προσεκτική, συστηματική διεργασία συλλογής δεδομένων, η ανάλυση των οποίων παρέχει τη δυνατότητα και τη βάση για τον ορισμό μιας συγκεκριμένης θεραπείας, υπεύθυνος του οποίου είναι ο νοσηλευτής.

Τέλος, η νοσηλευτική διάγνωση είναι μια πρόταση η οποία περιγράφει τις ανθρώπινες αντιδράσεις ενός ατόμου ή ομάδα ατόμων, τις οποίες ο νοσηλευτής μπορεί σχετικά εύκολα ν" αναγνωρίσει και να εφαρμόσει τις συγκεκριμένες εκείνες παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση του επιπέδου υγείας ή η μείωση ή η εξάλειψη ή η πρόληψη των μεταβολών του. Η νοσηλευτική διάγνωση αναφέρεται στην ανεξάρτητη σφαίρα της Νοσηλευτικής.

Με το όρο ανεξάρτητη σφαίρα της νοσηλευτικής, εννοούμε την καθοδήγηση, την υποστήριξη και τη διδασκαλία του ατόμου, της οικογένειας ή της κοινότητας.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφείς: Gettrust Kathy V. - Brabec Paula D.
  • Εκδόσεις: Έλλην
  • Έτος: 2000
  • ISBN-13: 9789602862599
  • ISBN-10: 9602862599
  • Κατηγορίες: Ιατρική
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
Με γνωστά μεταφορικά
23,50 € Καλή κατάσταση
Πολύ καλή κατάσταση! Είναι από απόσυρση με ετικέτα βιβλιοθήκης.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ACS Αντικαταβολή και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Λαρισα, Θεσσαλία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.