Μπάουχαους 1919-1933

Μπάουχαους 1919-1933

Εβδομήντα χρόνια μετά την ίδρυσή του στη Βαϊμάρη, το Μπάουχαους έχει μετατραπεί σε αυτοδύναμη έννοια αναγνωρίσιμη σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κύρος του οφείλεται κυρίως στο πρωτοποριακό ντιζάιν που παρήγαγε, το οποίο σήμερα - με ανεπίτρεπτη απλούστευση - αναφέρεται συνολικά ως «στυλ Μπάουχαους». Οι καθηγητές του Μπάουχαους έγιναν θρυλικά πρόσωπα, ενώ στις τάξεις τους ανήκαν οι πιο σπουδαίες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες της εποχής, όπως ο Βασίλι Καντίνσκι, ο Λάιονελ Φάινινγκερ, ο Πάουλ Κλέε και ο Όσκαρ Σλέμερ. Η διδακτική που αναπτύχθηκε στο Μπάουχαους, ιδιαίτερα από τον Γιοχάνες Ίτεν, τον Γιόζεφ Άλμπερς και τον Λάσλο Μοχόλυ-Νάγκυ, υιοθετήθηκε διεθνώς από τις Ακαδημίες και τις Σχολές Καλών Τεχνών και εξακολουθεί να ανθεί ακόμα και στις μέρες μας. Από την άλλη μεριά, η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του Μπάουχαους που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του ’20 από τους Βάλτερ Γκρόπιους και Λούντβιχ Μης βαν ντερ Ρόε, με τις μονότονες παραλληλεπίπεδες κατασκευές τους και τις άψυχες πολυκατοικίες τους, ενοχοποιείται συχνά σήμερα για την ασχήμια των πόλεών μας και την αλλοίωση του φυσικού τοπίου. [...]

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα
Συγγραφέας: Magdalena Droste
Εκδόσεις: Γνώση
Έτος: 2006
ISBN-13: 9789602357392
ISBN-10: 9602357398
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 14,24 €
Το θέλει: 1 metabooker
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Σαν καινούριο
Η σκληρόδετη έκδοση, σε άριστη κατάσταση εκτός από μια ελάχιστη φυσιολογική φθορά στην κουβερτούρα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Geo
20
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Εξοικονομείς
4,24 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 60€
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
10,00 €
από 14,24 €
Σαν καινούριο
Σε όλα τα εκπαιδευτικά προσφέρεται έκπτωση 10% με την αγορά 2 και άνω τόμων. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
@Terukius
29
Πληρωμή με PayPal και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Εξοικονομείς
0,29 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
13,95 €
από 14,24 €