Μια υπολογιστική εισαγωγή στη θεωρία αριθμών και την άλγεβρα

Μια υπολογιστική εισαγωγή στη θεωρία αριθμών και την άλγεβρα
Τιμή από
12,00 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Η θεωρία αριθμών και η άλγεβρα διαδραματίζουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στους υπολογισμούς και τις επικοινωνίες, όπως αποδεικνύεται από τις εντυπωσιακές εφαρμογές αυτών των αντικειμένων σε πεδία όπως η κρυπτογραφία και η θεωρία κωδικοποίησης.

Αυτό το εισαγωγικό βιβλίο δίνει έμφαση σε αλγορίθμους και εφαρμογές όπως η κρυπτογραφία και οι κώδικες διόρθωσης σφαλμάτων, και είναι προσιτό σε ένα ευρύ κοινό.

Είναι ο ιδανικός οδηγός αναφοράς για ατομική μελέτη αναγνωστών που επιθυμούν να μάθουν τα θεμελιώδη μαθηματικά της σύγχρονης κρυπτογραφίας, αλλά και το πλέον πολύτιμο εγχειρίδιο για εισαγωγικά μαθήματα στη θεωρία αριθμών και την άλγεβρα, ειδικά εκείνων που απευθύνονται σε σπουδαστές της επιστήμης των υπολογιστών.

Τα μαθηματικά προαπαιτούμενα είναι ελάχιστα: Δεν προϋποτίθεται γνώση ύλης πέρα από αυτήν που διδάσκεται σε ένα τυπικό προπτυχιακό μάθημα διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού, και κάποια μικρή πείρα στην ανάγνωση και συγγραφή μαθηματικών αποδείξεων. Οτιδήποτε άλλο αναπτύσσεται από το μηδέν.

Η παρουσίαση εναλλάσσεται μεταξύ θεωρίας και εφαρμογών: Κεφάλαια σε ένα ειδικό σύνολο αμιγώς μαθηματικών εννοιών ακολουθούνται από αντίστοιχα κεφάλαια σε αλγορίθμους και εφαρμογές. Τα μαθηματικά παρέχουν τα θεωρητικά εφόδια για τις εφαρμογές, ενώ οι εφαρμογές αποτελούν συγχρόνως το κίνητρο και την επεξήγηση των μαθηματικών. Η κάλυψη των μαθηματικών περιλαμβάνει τα βασικά της θεωρίας αριθμών και της αφηρημένης άλγεβρας, καθώς και τη θεωρία της διακριτής πιθανότητας (η οποία χρειάζεται για την ανάλυση των πιθανοτικών αλγορίθμων και για κρυπτογραφικές εφαρμογές). Συμπεριλαμβάνονται πολλοί αλγόριθμοι από τους βασικούς έως τους πρόσφατους, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού νέου ντετερμινιστικού ελέγχου για πρώτο πολυωνυμικού χρόνου των Agrawal, Kayal και Saxena.

Το βιβλίο είναι "εφοδιασμένο" με 500 περίπου ασκήσεις, από απλές έως προκλητικά δύσκολες, οι οποίες εμπλουτίζουν την ύλη που καλύπτεται στο κυρίως σώμα του βιβλίου, αναπτύσσουν περαιτέρω τη θεωρία, και παρουσιάζουν νέες εφαρμογές.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
14,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Revolut και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Υπόλοιπες αγγελίες
12,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Αργυρούπολη, Αττική
Όροι παράδοσης
15,00 € Σαν καινούριο
ο βιβλίο είναι καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
30,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
35,00 € Σαν καινούριο
Μυρίζει 'καινούριο'
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Κατερίνη, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.