Μηχανολογικό σχέδιο

Μηχανολογικό σχέδιο
Τιμή από
28,00 €
87,78 €
Εξοικονομείς 68% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το παρόν βιβλίο αποτελείται από δεκαπέντε κεφάλαια με το τελευταίο να περιλαμβάνει πίνακες που είναι απαραίτητοι για κάθε μηχανικό και έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη Μηχανολογική σχεδίαση. Προσωπικά πιστεύω ότι ο κορμός στη μηχανολογική σχεδίαση παρατίθεται στα κεφάλαια που αφορούν τη σχεδίαση των όψεων και τομών καθώς και στη διαστασιολόγηση. Τα υπόλοιπα κεφάλαια που αφορούν τη σχεδίαση ειδικών διαμορφώσεων όπως είναι η σχεδίαση κοχλιοσυνδέσεων, οδοντοκινήσεων και συγκολλήσεων ή οι συνοδευτικές πληροφορίες στα μηχανολογικά σχέδια όπως είναι η ποιότητα της επιφάνειας, οι ανοχές διαστάσεων και μορφής κ.λπ., αποτελούν ουσιαστικά εξειδικευμένες εφαρμογές των αρχικών κεφαλαίων. [...] (Από τον πρόλογος της 1ης έκδοσης)

Επτά χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του παρόντος βιβλίου, παρουσιάζεται η δεύτερη ανανεωμένη έκδοση στην οποία:

-Μεταφέρθηκαν οι περισσότερες των παρατηρήσεων των διδασκόντων το μάθημα του Μηχανολογικού Σχεδίου σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας, αλλά και των διδασκομένων που χρησιμοποίησαν το βιβλίο ως διδακτικό βοήθημα.

-Συμπληρώθηκαν τα κεφάλαια σχεδίασης με ανανεωμένες πληροφορίες, όπως αυτές περιγράφονται στις νέες εκδόσεις των αντίστοιχων κανονισμών ISO.

-Προστέθηκε στο βιβλίο το ελάχιστα απαραίτητο χρώμα (τετραχρωμία), με στόχο να γίνει το βιβλίο πιο φιλικό αλλά και να τονίζονται με ιδιαίτερο τρόπο θέσεις και χαρακτηριστικά των σχεδίων που αφορούν γνωστικά αντικείμενα που περιγράφονται από αυτά.

-Προστέθηκαν αρκετά παραδείγματα και εφαρμογές, ώστε οι αναγνώστες να αποκτήσουν περισσότερες παραστάσεις από έτοιμα μηχανολογικά σχέδια.

-Προστέθηκαν επιπλέον στοιχεία μηχανών (ελατήρια και μηχανισμοί).

-Συμπληρώθηκαν τα περισσότερα κεφάλαια με νέες ασκήσεις.

Η νέα έκδοση αποτελείται πάλι από δεκαπέντε κεφάλαια με το τελευταίο να περιλαμβάνει πίνακες που είναι απαραίτητοι για κάθε Μηχανικό κι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη Μηχανολογική σχεδίαση. Για άλλη μια φορά τονίζω ότι από την εμπειρία μου έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι η βάση στη μηχανολογική σχεδίαση είναι τα κεφάλαια που αφορούν τη σχεδίαση των όψεων και τομών καθώς και η διαστασιολόγηση. Τα υπόλοιπα κεφάλαια αποτελούν εξειδικευμένες εφαρμογές των αρχικών κεφαλαίων και πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τέτοια.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω και πάλι όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια συγγραφής του παρόντος βιβλίου και αναφέρονται ονομαστικά στον πρόλογο της προηγούμενης έκδοσης. Στην παρούσα έκδοση βοήθησαν ο Δρ. Μηχ. Νίκος Ταπόγλου, η Δρ. Μηχ. Μαρία Παππά, ο Δρ. Μηχ. Ταξιάρχης Μπελής, ο Διπλ. Μηχ. (MSc) Δημήτρης Βακόνδιος, ο κ. Κώστας Τσαρνάς, ο κ. Νίκος Ταΐρης και ο κ. Μιλτιάδης Δανιηλίδης. Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλω στην οικογένειά μου για την υπομονή και την αμέριστη συμπαράστασή τους και ιδιαίτερα στην Άννα, την Κατερίνα και τη Βαγγελιώ για τη βοήθειά τους στη διαμόρφωση των σχημάτων. Τέλος, για την άριστη συνεργασία στην επιμέλεια του βιβλίου θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κ. Ματούλα Τσάρη καθώς και την κ. Γιώτα Φαρμάκη για τη σχεδίαση του εξωφύλλου. (Από τον πρόλογο της 2ης έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
28,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Υπόλοιπες αγγελίες
40,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πολίχνη, Κεντρική Μακεδονία
42,00 € Σαν καινούριο
Δεν έχει ανοιχτεί, κυριολεκτικά στην κατάσταση που το πήρα.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Πειραιάς, Αττική
45,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 25€.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ξάνθη, Ανατολική Μακεδονία Και Θράκη
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.