Μεθοδική άλγεβρα Α΄ λυκείου

Μεθοδική άλγεβρα Α΄ λυκείου
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αναλύει και εξηγεί με απλό, κατανοητό και μεθοδικό τρόπο την ύλη της Άλγεβρας Α΄ Λυκείου και βασίζεται στο αναμορφωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας του μαθήματος. Η διάταξη της ύλης ακολουθεί τη σειρά του νέου σχολικού βιβλίου, ώστε το παρόν σύγγραμμα να σου είναι χρήσιμο στη μελέτη και στην προετοιμασία τόσο του καθημερινού μαθήματος, όσο και των διαγωνισμάτων.

Σε κάθε ενότητα περιέχονται:

- Η βασική θεωρία με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων.

- Λυμένες ασκήσεις, με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας, που συνοδεύονται από διευκρινιστικά σχόλια, παρατηρήσεις ή μεθοδολογικές επισημάνσεις.

- Ερωτήσεις κατανόησης και ασκήσεις για λύση, ταξινομημένες με βαθμό δυσκολίας, που καλύπτουν όλες τις δυνατές περιπτώσεις και είναι απαραίτητες για αυτενέργεια και εξάσκηση.

Μετά την ολοκλήρωση της ύλης και με στόχο την προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις του Μαΐου-Ιουνίου παρουσιάζονται ανά ενότητα θέματα από όλη τη θεωρία. Σε αυτά συγκαταλέγονται οι σημαντικότεροι ορισμοί, οι τύποι ή οι προτάσεις που απαιτούν απόδειξη αλλά και άλλα είδη ερωτήσεων, όπως συμπλήρωσης κενού ή Σωστού-Λάθους. Στο τέλος του βιβλίου δίνονται οι απαντήσεις, οι υποδείξεις ή οι λύσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις προτεινόμενες ασκήσεις.

Η λειτουργική δομή του βιβλίου, η λεπτομερής παράθεση της θεωρίας και των σχολίων, το πλήθος, η ποιότητα και το εύρος των ασκήσεων καθώς και η συνολική σύνθεσή του, το καθιστούν ένα χρήσιμο και αποτελεσματικό βοήθημα για κάθε μαθητή, όσο υψηλούς στόχους και να έχει θέσει.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.