ΜΕΤΕΩΡΑ

ΜΕΤΕΩΡΑ
Τιμή από
9,00 €
16,00 €
Εξοικονομείς 43% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Μετέωρα... Τόπος Ιερός, Αναλλοίωτος και Απαραβίαστος. Ένα μοναδικό τοπίο που προκαλεί δέος στον επισκέπτη με την άγρια, απόκοσμη ομορφιά του. Μια ζώσα μοναστική κυψέλη που ήδη ξεπέρασε τα χίλια χρόνια προσφοράς στην Ορθοδοξία.

Προσπαθώντας κανείς να περιγράψει τον θαυμαστό κόσμο που κρύβει η "λιθόπολη" των Μετεώρων, διακινδυνεύει την επανάληψη κοινότυπων, ίσως, εκφράσεων: Λέξεις όπως "εξαιρετικό", "εκπληκτικό", "θαυμάσιο" και άλλες παρόμοιες, μοιάζουν να ακούγονται μονότονες για ένα μέρος όπου η φυσική ομορφιά διαπιστώνεται εξαρχής και θαυμάζεται από όλους, πιστούς και μη.

Είναι όμως η γοητεία των Μετεώρων μονάχα η απαράμιλλη φύση τους; Σαφέστατα όχι!

Εδώ, κρύβεται κάτι πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο: Ο διαρκής, καθημερινός αγώνας δεκάδων μοναχών και μοναζουσών πάνω στις Ιερές Μονές που βρίσκονται πάνω στους άγριους αυτούς βράχους, θυμίζοντας απρόσιτες αετοφωλιές. Η Δοξολογία στον Θεό, η προσευχή, η άσκηση και οι καθημερινοί αγώνες της μοναστικής ζωής.

Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος που με ώθησε στην έκδοση του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας: Να αποτυπώσω όχι απλά τα Μετέωρα όπως μας έχουν συνηθίσει οι τουριστικοί πράκτορες, τα ταξιδιωτικά γραφεία και άλλοι που συχνά περιορίζονται στην φυσική τους ομορφιά και μόνο. Βεβαίως, αυτή υπάρχει, είναι αδιαμφισβήτητη και καταγράφεται εδώ.

Όμως, θεωρώ πως αξίζει να σκιαγραφηθούν και τα "άλλα" Μετέωρα: Αυτά της ησυχίας, της κατάνυξης και της ευλάβειας. Με τα υψωμένα σε βράχους κτίσματα, τα παμπάλαια Καθολικά, τις σπουδαίες τοιχογραφίες που τα κοσμούν, τον πλούτο των κειμηλίων, την πολυκύμαντη ιστορία των Μονών στο πέρασμα των αιώνων. Και τελικά, ο επισκέπτης της περιοχής να μην αρκεστεί μονάχα σε μία "τουριστική" θεώρησή της, αλλά να μελετήσει και να βιώσει βαθύτερα το μεγαλείο της μετεωρίτικης μοναστικής πολιτείας.

Άλλωστε, παρά την τουριστική υπερπροβολή και διαφήμισή της, αυτή παραμένει ουσιαστικά ένας τόπος απόμακρος, παραδοσιακός, ησυχαστικός..., ένας τόπος Ιερός, Αναλλοίωτος και Απαραβίαστος.

Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί την υπέροχη κοινωνία μοναχών των Μετεώρων: Εκεί ψηλά, στα Μοναστήρια - αετοφωλιές της Ορθοδοξίας που στέκουν αιώνες τώρα, θα" λέγε κανείς, μεταξύ Ουρανού και Γης! Καλή σας ανάγνωση...! (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
9,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 10€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Αχαρνές, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.