ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Τα μακροοικονομικά θέματα έχουν την τάση να κυριαρχούν στις καθημερινές συζητήσεις μας και τους πρωτοσέλιδους τίτλους των ειδήσεων. Τα τελευταία δυο χρόνια, δεν περνάει μέρα χωρίς να ακούμε για το δημόσιο έλλειμμα, το δημόσιο χρέος, την ανεργία, την οικονομική μεγέθυνση, τον πληθωρισμό, τα επιτόκια, τα χρηματιστήρια, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η μελέτη αυτών των φαινομένων που αναφέρονται στην οικονομία στο σύνολό της καθώς και η μελέτη των επιπτώσεων των κυβερνητικών πολιτικών που αφορούν στο σύνολο της οικονομίας είναι η ενασχόληση της μακροοικονομικής ανάλυσης.

Η μελέτη αυτών των μακροοικονομικών φαινομένων, αποτελούσε πάντοτε μια πολύ συναρπαστική διανοητική περιπέτεια. Πράγματι, τα φαινόμενα αυτά επηρεάζουν, άμεσα ή έμμεσα, την ευημερία μας. Η οικονομική ευημερία των καταναλωτών επηρεάζεται τόσο από τον ρυθμό του πληθωρισμού και της ανεργίας, όσο και από τις μεταβολές των επιτοκίων και των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Επίσης, η μεταβολή του μακροοικονομικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις, μπορεί να τις οδηγήσει σε κέρδη ή σε απώλειες, ανεξάρτητα από το πόσο καλά διοικούνται. Τέλος, η μελέτη και η γνώση των φαινομένων αυτών μπορεί να μας κάνει ικανότερους ως πολίτες και ψηφοφόρους να αντιληφθούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας και να επιλέγουμε κυβερνήσεις με στόχο την αποφυγή ακραίων καταστάσεων που μπορούν να πλήξουν τον κοινωνικό ιστό της κοινωνίας, εφαρμόζοντας υγιείς οικονομικές αρχές. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: ΖΥΓΟΣ
Έτος: 2011
ISBN-13: 9789608065796
ISBN-10: 9608065798
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 30,26 €
Αγγελίες
Σαν καινούριο
3 Βιβλία Μακροοικονομικής "Εισαγωγή στη Μακροοικονομική Ανάλυση" "Μακροοικονομική Ανάλυση" "Μακροοικονομική, μια εισαγωγή σε προχωρημένες μεθόδους" --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Agp
3
Πληρωμή με Revolut
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ηράκλειο, Κρήτη
Εξοικονομείς
0,26 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30 €
30,00 €
από 30,26 €