ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
Τιμή από
70,00 €
115,70 €
Εξοικονομείς 39% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Το θέλουν 3 metabookers
Περιγραφή

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζουμε την πρώτη έκδοση του συγγράμματος "Μαιευτική και Γυναικολογία", που είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας των τριών Πανεπιστημιακών Κλινικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεπικουρούμενη από το σύνολο των Ελληνικών Ιατρικών Σχολών.

Το σύγγραμμα αυτό, ως η πρώτη κοινή προσπάθεια στον συγκεκριμένο τομέα, αντικατοπτρίζει τη διάθεση πρόσκλησης για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή σε δράσεις που ως ευρύτερο στόχο έχουν τον συντονισμό των γνώσεων και των εφαρμογών στο πεδίο της Μαιευτικής και Γυναικολογίας πανελλαδικά, μέσω της δημιουργίας κατευθυντήριων γραμμών αλλά και της ενθάρρυνσης στο πεδίο της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Η έκδοση αυτή ευελπιστούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς, καθώς η γνώση στη σύγχρονη μαιευτική και γυναικολογία εξελίσσεται ταχύτατα και πολυδιάστατα, καθιστώντας την τεκμηριωμένη ιατρική όλο και πιο απαραίτητη στην κλινική πράξη. Σκοπός του παρόντος συγγράμματος είναι η σφαιρική και ενημερωμένη αποτύπωση των δεδομένων που κατακλύζουν τη βιβλιογραφία στο εν λόγω πεδίο, συνδυάζοντας την κλασική γνώση με επικαιροποιημένα στοιχεία τόσο της φυσιολογίας και της παθολογίας του συνολικού φάσματος του συγκεκριμένου γνωστικού πεδίου, όσο και της προσέγγισης των ιατρικών ζητημάτων με σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, εισάγοντας τις εφαρμογές της βασικής έρευνας στην κλινική πράξη. Επιπλέον, για πρώτη φορά ενσωματώνονται σε εγχειρίδιο γενικής Μαιευτικής-Γυναικολογίας κεφάλαια που περιγράφουν το νομικό αλλά και κοινωνικό αντίκτυπο των ιατρικών πράξεων των μαιευτήρων γυναικολόγων, αποτυπώνοντας έτσι την βιοηθική και νομική διάσταση της ειδικότητός μας.

Για την ολοκλήρωση του συγγράμματος αξιοποιήθηκε μεγάλος αριθμός κλινικών μελετών, αποτελέσματα μετα-αναλύσεων, επικαιροποιημένα επιδημιολογικά δεδομένα και συστάσεις από τις κατευθυντήριες οδηγίες Διεθνών Οργανισμών, Επιστημονικών Εταιρειών και οργανωμένων Συστημάτων Υγείας, αποδιδόμενα με τρόπο απλό, στοχευμένο και εύληπτο ούτως ώστε να εκπαιδεύσει τους φοιτητές της Ιατρικής και να αποτελεί σημείο αναφοράς ειδικευμένων και μη ιατρών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συγγραφείς των κεφαλαίων που με προθυμία και ζήλο διέθεσαν το χρόνο, τις γνώσεις, το κύρος και την εμπειρία τους για τον εμπλουτισμό της ύλης του συγγράμματος, καθώς και τις Εκδόσεις Broken Hill Publishers για την υποστήριξη και την επιμέλεια της έκδοσης του βιβλίου. (Από τον πρόλογο των επιμελητών)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
70,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Έχει κάποιες σημειώσεις (υπογραμμίσεις).
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Νίκαια, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.