ΛΟΓΟΣ ΕΣΘΙΟΜΕΝΟΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΛΟΓΟΣ ΕΣΘΙΟΜΕΝΟΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Τιμή από
5,00 €
8,01 €
Εξοικονομείς 37% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό, ο οποίος «πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν» (Α" Τιμ. 2, 4). Τον ευχαριστούμε για την πολλή Του αγάπη και τις πολλές Του ευεργεσίες προς εμάς τους ανθρώπους. Τον ευχαριστούμε για την παντοτεινή Του πρόνοια, ώστε σε κάθε εποχή να υπάρχουν οι έμπειροι πνευματικοί καθοδηγητές και οι πλήρεις Πνεύματος Αγίου αγωνιστές, για να στηρίζουν, να παρηγορούν και να καθοδηγούν τους θέλοντας σωθήναι εις οδόν σωτηρίας.

Ένας από αυτούς στην εποχή μας ήταν και ο Πατήρ Δαμασκηνός Κατρακούλης, ο άνθρωπος της θυσίας και της αγάπης, ο εραστής του θείου κάλλους.

Η καθαρότης της καρδίας του, η ταπείνωσίς του και η αγάπη του προς τον Θεό τον αξίωσαν να γίνη κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος. Με την ενοικούσα στην ψυχή του θεία Χάρι καθοδηγούσε τους ανθρώπους στην οδό της σωτηρίας και της θεώσεως, ενίσχυε τους αγωνιζομένους, παρηγορούσε τους ολιγόψυχους και αφύπνιζε όσους είχαν πέσει στο λήθαργο της ακηδίας, της αγνοίας και της απελπισίας. Ο π. Δαμασκηνός, ως Πνευματικός της Μονής του Μακρυνού και κτίτωρ αυτής μαζί με την Γερόντισσα Μακρίνα, βοήθησε πολλές ψυχές να προσέλθουν στη μοναχική ζωή και δημιούργησε ένα γνήσιο Ορθόδοξο Κοινόβιο με πνευματική ακτινοβολία σε όλη την Ορθοδοξία.

Έζησε όλη του την ζωή ως υπόπτερος ουρανοδρόμος, και τώρα ζη μέσα στην ουράνια φωτοχυσία. [...] (Από τον πρόλογο του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου, Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
5,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 15€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Χέρι με χέρι, ACS, Speedex, Γενική Ταχυδρομική και ΕΛΤΑ Courier.
Αχαρνές, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.