ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΡΩΜΕΝΗ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΡΩΜΕΝΗ
Τιμή από
2,00 €
7,42 €
Εξοικονομείς 73% 🔥🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

"Ο Χρήστος διασχίζει με ποίηση και με πάθος τα χρόνια της νεότητας του, τα χρόνια της χίμαιρας.

Είναι τα χρόνια της δεκαετίας του "70.

Ο Χρήστος είναι από κείνους που μπερδεύουν αδιάκοπα τον έρωτα με την εξέ-γερση και την εξέγερση με την αυταπάτη.

Η απελπισία τότε μπορούσε να εκφραστεί και αλλιώς. Όπως σε μια προκήρυξη που έγραφε: "Το μόνο που ζει απ" το Πολυτεχνείο είναι τα συντρίμμια της γενιάς μας..." Και να γεννήσει καθυστερημένα ένα μικρό Μάη τον "68 μέσα στην ανερμάτιστη Αθήνα του "79. Κι έναν παλαβό έρωτα για τη γυναίκα εκείνη που ονομαζόταν κόκκινη ερωμένη.

Όσο για την άλλη, την Ελλάδα, δεν αντιπροσώπευε για τον Χρήστο παρά τη σίγουρη προοπτική της στυφής, της αδυσώπητης ενηλικίωσής του".

Ο Μιχάλης Μπέκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, όπου και πέθανε το 2006. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Από το 1979 εργαζόταν σ" εφημερίδες και σποραδικά στο ραδιόφωνο. Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έμενε στον Υμηττό και κατά καιρούς συμμετείχε στην πολιτιστική δραστηριότητα του Φ.Ο.Υ. Για ένα διάστημα διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος. Είχε εκδόσει ακόμη την ποιητική συλλογή, "Η ποίηση σήμερα δεν είναι εδώ", ενώ από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν του ιδίου το μυθιστόρημα "Αφροδίτη βγάλε τα μαύρα" και η ποιητική συλλογή "Νυχτοτρο-πισμοί". (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
2,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Καλλιθέα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.