Κλινικές νοσηλευτικές δεξιότητες και νοσηλευτική διεργασία

Κλινικές νοσηλευτικές δεξιότητες και νοσηλευτική διεργασία
Τιμή από
30,00 €
159,24 €
Εξοικονομείς 81% 🔥🔥🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

Η αναγνώριση του ασθενούς διασφαλίζει ότι ο σωστοί ασθενής λαμβάνει τη σωστή θεραπεία ή παρέμβαση και βοηθάει στην πρόληψη των λαθών. Χρησιμοποιείτε τουλάχιστον δύο δείκτες αναγνώρισης του ασθενούς όταν χορηγείτε φάρμακα ή προϊόντα αίματος, όταν λαμβάνετε δείγματα αίματος και άλλα δείγματα για κλινικό έλεγχο ή όταν εφαρμόζετε οποιεσδήποτε άλλες θεραπείες ή διαδικασίες. Για παράδειγμα:

- Ελέγξτε το όνομα του ασθενούς και τον αριθμό ταυτότητας, την ημερομηνία γέννησης ή τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης στο βραχιόλι ταυτοποίησης του ασθενούς. Αυτή είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος.

- Ζητήστε από τον ασθενή να δηλώσει το όνομά του. Αυτό προϋποθέτει μία απάντηση από τον ασθενή. Να έχετε υπόψη ότι η νόσος και το ξένο περιβάλλον προκαλούν συχνά σύγχυση στους ασθενείς.

ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ το όνομα στην πόρτα ή το κρεβάτι του ασθενούς (μπορεί να είναι λάθος) ή τον αριθμό του θαλάμου του.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΚΑΛΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ

Η υγιεινή των χεριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της διασποράς μικροοργανισμών. Ο όρος υγιεινή των χεριών αναφέρεται στο πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, στη χρήση αντισηπτικών συμπεριλαμβανομένων των αλκοολούχων προϊόντων ή στη χειρουργική αντισηψία των χεριών. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Centers for Disease Control and Prevention, CDC), η κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση, την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσημάτων, εξέδωσαν κατευθυντήριες οδηγίες για την υγιεινή των χεριών στις υπηρεσίες παροχής φροντίδας υγείας.

Πλύσιμο των χεριών είτε με αντιμικροβιακό σαπούνι είτε με μη αντιμικροβιακό σαπούνι και νερό απαιτείται όταν τα χέρια ενός εργαζόμενου είναι ρυπαρά ή μολυσμένα με αίμα ή σωματικά υγρά. Το πλύσιμο των χεριών επιβάλλεται επίσης πριν από την κατανάλωση τροφής και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Ακόμα, είναι απαραίτητο εάν υπάρχει γνωστή ή υποπτευόμενη επαφή με ορισμένους μικροοργανισμούς, όπως το Clostridium difficile.

Εάν τα χέρια δεν είναι ορατά ρυπαρά, μπορεί να χρησιμοποιείται ένα αλκοολούχο διάλυμα για την απολύμανση των χεριών στις ακόλουθες κλινικές περιπτώσεις:

- Πριν και μετά την άμεση επαφή με ασθενείς

- Πριν και μετά τη χρήση γαντιών

- Πριν από την εισαγωγή ουροκαθετήρων, περιφερικών αγγειακών καθετήρων ή επεμβατικών συσκευών που δεν χρειάζονται χειρουργική τοποθέτηση

- Κατά τη μετακίνηση από μία μολυσμένη σε μία καθαρή περιοχή του σώματος κατά τη φροντίδα του ασθενούς

- Μετά από επαφή με αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού) που βρίσκονται στο περιβάλλον του ασθενούς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
30,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Άνω Λιόσια, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.