Κβέλλενστρασε 2, αγώνες και παρασκήνια

Κβέλλενστρασε 2, αγώνες και παρασκήνια
Τιμή από
8,00 €
31,45 €
Εξοικονομείς 74% 🔥🔥🔥
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

[...] Κβέλλενστρασε. Το σπίτι του Γιώργου Βουκελάτου. Ήταν ο αρχηγός. Κεντρώος. Σ" αυτόν τηλεφωνούσαν οι πάντες, στην τραπεζαρία του γίνονταν οι συνεδριάσεις για το πώς θα οργανωθεί, στην περιφέρεια στην αρχή και σε όλη τη Γερμανία κατόπιν, η αντιδικτατορική πάλη. Εκείνος έδινε τις κατευθύνσεις για τα συλλαλητήρια. Με δική του εντολή πήγαμε, ο Άγγελος -μ" ένα Φίατ 124, σαράβαλο, που οδηγούσε συνεχώς με ελάχιστες ώρες ύπνου- ο βουλευτής Παπαδόπουλος κι εγώ, στην Κοπεγχάγη και τη Στοκχόλμη, για ν" ανάψουν οι πρώτες σπίθες των αντιχουντικών αντιδράσεων από τους Έλληνες μετανάστες, Απρίλη-Μάη.

Κώστας Νικολάου, με μέγα ρόλο, Βάσος Μαθιόπουλος, με σοβαρή απήχηση, Ανδρέας Χριστινίδης, Αλέκος Μπέτσης, Ηλίας Χατζηανδρέου, Νίκος Τζαβάρας, Ηλίας Κατσούλης, Γιώργος Παπαδόπουλος, πρωταγωνιστές. Και βέβαια, ο Μαρόπουλος, ο φίλος μου, πανταχού παρών, για όλες τις δουλειές, με σχόλια στο ραδιόφωνο, με ομιλίες σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, με αγωνιώδεις προσπάθειες σε δεκάδες τυπογραφεία της Γερμανίας για να βρούμε ελληνικά τυπογραφικά στοιχεία, ώστε να εκδοθεί η "Δημοκρατία"... Τελικά, τα κατάφερε ο Βουκελάτος. Και η "Δημοκρατία" βγήκε και έπαιξε το ρόλο της.

Τι έγιναν όλοι αυτοί οι σπουδαίοι νέοι εκείνου του "σκληρού Απρίλη": Εύχομαι να είναι καλά και να προχωράνε, όσο μπορούν πια. Και να προχωράνε. Είναι "από καλή γενιά"... (Λευτέρης Παπαδόπουλος, στην εφημερίδα "Τα Νέα")

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
8,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Χέρι με χέρι και Γενική Ταχυδρομική.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
10,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.