ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ
Τιμή από
10,00 €
31,45 €
Εξοικονομείς 68% 🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το βιβλίο αποτελεί μια πλήρη, αναλυτική εισαγωγή στην κβαντική φυσική και φιλοδοξεί να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει μεταξύ των μαθημάτων σύγχρονης φυσικής και των μαθημάτων που προσεγγίζουν με αυστηρό τρόπο την κβαντομηχανική. Γι" αυτόν τον σκοπό:

- Όλα τα σχετικά θέματα παρουσιάζονται με εύληπτο και περιεκτικό τρόπο.

- Η μαθηματική δομή του βιβλίου έχει διατηρηθεί όσο γίνεται πιο απλή και συνδυάζεται ισορροπημένα με τη φυσική ερμηνεία.

- Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις θεωρητικές εφαρμογές σε κάθε στάδιο ανάλυσης του αντικειμένου που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η κβαντική φυσική έχει συμβάλει αποφασιστικά στην κατανόηση ορισμένων φυσικών φαινομένων.

- Περιλαμβάνεται πλήθος λυμένων προβλημάτων που θα προσφέρουν στον σπουδαστή γνώσεις για την επίλυση πιο σύνθετων προβλημάτων.

Στη νέα, αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου Κβαντική Φυσική:

- Γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ των κεφαλαίων όπου εξετάζονται θεμελιώδη ζητήματα της κβαντομηχανικής τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν διδακτική ύλη ενός εξαμήνου και των κεφαλαίων με γενικότερες εφαρμογές.

- Επεκτείνεται η ανάλυση της γενικής δομής της κυματικής μηχανικής και της περισσότερο αφηρημένης περιγραφής της κβαντικής μηχανικής.

- Περιλαμβάνεται νέα ύλη, όπως η μελέτη του συστήματος τριών επιπέδων, με αναφορά στις σκοτεινές καταστάσεις και την ηλεκτρομαγνητικά υπαγόμενη διαφάνεια, αλλά και ένα νέο κεφάλαιο για τις θεμελιώδεις αρχές της κβαντομηχανικής που ενέπνευσαν λαμπρές πειραματικές εργασίες.

- Για να αποφευχθούν οι παρεκκλίσεις και να διατηρηθεί η συνάφεια στο θέμα κάθε κεφαλαίου, στο εκτενές Παράρτημα, στο τέλος του βιβλίου, έχει συμπεριληφθεί συμπληρωματική ύλη όπου εξετάζονται 28 επιλεγμένα θέματα που ενισχύουν σημαντικά την κατανόηση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
10,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.