Καβγάδες στην Κιότζια

Καβγάδες στην Κιότζια
Τιμή από
2,00 €
3,18 €
Εξοικονομείς 37% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Ο ΓΚΟΛΝΤΟΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΟΤΖΙΑ:
`Η Κιότζια είναι μια ωραία και πλούσια πόλη, 25 μίλια από τη Βε-νετία· βρίσκεται κτισμένη πάνω στην ίδια λιμνοθάλασσα και είναι απομονωμένη, αλλά έγινε σχεδόν χερσόνησος χάρη σε μια ξύλινη πολύ μακριά γέφυρα, που τη συνδέει με την ξηρά. Η Κιότζια έχει έναν διοικητή, που έχει τον τίτλο του δημάρχου και ο οποίος κατάγεται πάντα από μία εκ των πρώτων οικογενειών των πατρικίων της Δη-μοκρατίας της Βενετίας από την οποία και εξαρτάται... Έχει ένα λι-μένα πολύ μεγάλο, άνετο και καλά οχυρωμένο. Υπάρχουν οι ευγενείς, η αστική τάξη και η τάξη των εμπόρων. Υπάρχουν άνθρωποι με αξία και άνθρωποι διακεκριμένοι. Γενικά είναι μια πόλη αξιοσέβαστη· και δεν έχω την πρόθεση να μιλήσω σ` αυτή την κωμωδία, παρά για τον λαϊκό κόσμο, που αποτελεί όπως είπα, τα 5/6 αυτού του μεγάλου πληθυσμού.
... Αυτοί οι καυγάδες είναι συνηθισμένοι στον λαουτζίκο και στην Κιότζια συχνότερα παρά αλλού · γιατί στους 60.000 κατοίκους αυτής της πόλης υπάρχουν τουλάχιστον 50.000 φτωχοί- ή ταπεινής καταγωγής άνθρωποι, σχεδόν όλοι ψαράδες ή ναυτικοί`.

`Η Αναμόρφωση του θεάτρου από τον Γκολντόνι`:
Ο Κάρλο Γκολντόνι καλλιέργησε όλα τα θεατρικά είδη: κωμωδία, τραγωδία, ιλαροτραγωδία, δράμα, κωμική όπερα. Τη δόξα του όμως την οφείλει στην κωμωδία χαρακτήρων και στην πραγματική επανά-σταση που έφερε με αυτή στο ιταλικό θέατρο. Επανάσταση που έλαβε χώρο όχι μόνο στη σκηνή, αλλά στράφηκε και εναντίον της κοινωνίας της εποχής του.
Κατέλυσε το τυποποιημένο πνεύμα της commedia dell` arte και δημιούργησε την κωμωδία χαρακτήρων. Στήριξε τα έργα του στην αστική τάξη, εξοστρακίζοντας από τη σκηνή την αριστοκρατία. Δεν είναι σατυρικός, είναι κωμωδιογράφος. Είναι ρεαλιστής, αλλά τα θέ-ματα του τα αποδίδει ποιητικά. [. . .]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
2,00 € Σαν καινούριο
Σαν καινούργιο. Έκδοση του 1998. Βλέπε φωτογραφίες.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 45€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank, PayPal, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Δροσιά, Αττική
Όροι παράδοσης
3,33 € Σαν καινούριο
Δυσευρετο στα βιβλιοπωλεια.Σε αριστη κατασταση.Χαρτοδετη εκδσοη του 1998 σε μεταφραση Βαγγελη Ηλιοπουλου,περ.160 σελιδες.Απο τη σειρα παγκοσμιο θεα... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Όροι παράδοσης
9,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 45€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Χανιά, Κρήτη
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.