ΚΑΥΣΗ

ΚΑΥΣΗ
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Η ΚΑΥΣΗ μπορεί να μοιάζει κάπως με "μαύρη" κωμωδία καταστάσεων, αλλά, στην ουσία, πρόκειται για μια συγκαλυμμένη αλληγορία αυτού που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε χώρα σε κρίσιμη κατάσταση, με τις θεμελιακές της αξίες να κλονίζονται. Στην ΚΑΥΣΗ η κρίση έχει φτάσει μέχρι το σημείο οι άνθρωποι να μη μπορούν να συνεννοηθούν για το πώς θα θάψουν τους νεκρούς τους, ή -συμβολικά- για το πώς θα κλείσουν τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν, για να προχωρήσουν στο μέλλον.

Η κοινωνική διάλυση που παρατηρείται σε στιγμές όπου οι πολίτες μιας χώρας αδυνατούν να συμφωνήσουν σε κάποιες κοινές αρχές και να πειθαρχήσουν σε αυτές, αναπαριστάται στο έργο με την ασυνεννοησία των πρωταγωνιστών για το θέμα της ταφής του ανθρώπου τους, ενώ το πτώμα του αποσυντίθεται.

Τα ερωτήματα που θέτει το γεγονός του θανάτου ενός οικείου μας προσώπου, αν αντιμετωπισθούν επί της ουσίας -όπως αναγκάζονται να κάνουν εδώ οι πρωταγωνιστές του έργου, με αφορμή τον τρόπο της ταφής του δικού τους- άπτονται θεμάτων, που έχουν να κάνουν με θεμελιώδεις αξίες της ζωής μας.

Η αποφυγή αυτών των ερωτημάτων, μαζί με την επικράτηση του "ωχαδερφισμού", είναι μια από τις αιτίες της σημερινής διάλυσης, πιθανόν η κυριότερη. [...] (Από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.