Κάστρα Ελευθερίας

Κάστρα Ελευθερίας
Τιμή από
6,00 €
8,40 €
Εξοικονομείς 28% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Η πλειονότητα των Ελληνορθόδοξων Μοναστηριών τα οποία είναι εγκατεσπαρμένα στις βουνοσειρές της Ελληνικής Γης και των νησιών του Αιγαίου, υπήρξαν φρούρια της Επαναστάσεως του Εικοσιένα.

Απ" αυτά ξεκίνησαν οι εθνεγέρτες, της Φιλικής Εταιρίας και εξελίχθηκαν σε κέντρα μυήσεως των μελών τους και θερμοκήπια του μεγάλου Ξεσηκωμού.

Χωρίς τη συμμετοχή της Μοναστικής οικογένειας, στην προετοιμασία αρχικώς και τη διεξαγωγή του στη συνέχεια, δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά ο Εθνικός απελευθερωτικός Αγώνας του Γένους.

Το πόνημά μας έχει ως σκοπό να φέρει στην επικαιρότητα τον απολησμονημένο ιστορικό ρόλο των Ιδρυμάτων αυτών. Η έκδοση ειδικού Συγγράμματος λείπει ως θεματική ενότητα από τη βιβλιογραφία της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστοριογραφίας.

Κρίνεται ως εκ τούτου σκόπιμη και αναγκαία αυτή η ιστορική αναδίφηση. Η χώρα μας διέρχεται μία εισαγόμενη οικονομική δοκιμασία με σκοπό την πτώχευσή της και τον αφελληνισμό των κατοίκων.

Υπάρχει ένας υφέρπων, αλλά καλά μελετημένος στόχος αλλοτριώσεως των Ελλήνων από τις ηθικές δυνάμεις εκείνες που τον κράτησαν όρθιο στις μεγάλες δοκιμασίες που πέρασε στη διάρκεια της Τουρκικής σκλαβιάς.

Οι ακατάβλητες αυτές ηθικές δυνάμεις τον Ελληνισμού στην μακραίωνη ιστορία του είναι: Η Ελληνορθόδοξη πίστη και λατρεία συνυφασμένη με το αρχαίο φιλόπολι, πατριωτικό, δημοκρατικό πνεύμα.

Η Χριστιανοσύνη και Ελληνοσύνη δέθηκαν άρρηκτα, αξεδιάλυτα στις φλόγες του Εικοσιένα. Το ταξίδι μας αυτό στους υπέροχους τόπους της Ελλάδος, πάνω στα βουνά και στη θάλασσα που βρέχει τα νησιά του Αιγαίου, ξεκινά με το πρώτο αυτό βιβλίο. Και θα συνεχισθεί, συν Θεώ, και με άλλα. στο ίδιο πνεύμα βιβλία, ώστε να καταγραφούν όλα τα καστρομονάστηρα.

Είναι εκείνα που το καθένα τους έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία θυσιών και αίματος που πότισε την ελληνική γη για να αναθάλλει το δέντρο της εθνικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας.

Συνέβαλαν εν τοις πράγμασι οι Μονές αυτές ως κέντρα πνευματικής ακτινοβολίας, παιδείας ελληνοχριστιανικής, διατήρησης και καλλιέργειας της Γλώσσας, η οποία αποτελεί ένα από τα ουσιαστικότερα, μεταξύ άλλων, ερείσματα της εθνικής μας ταυτότητας και ιστορικής συνέχειας, στην νικηφόρο έκβαση του Ιερού Αγώνα. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
6,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
σε άριστη κατάσταση
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.