Καραϊσκάκης

Καραϊσκάκης
Τιμή από
25,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ο συγγραφέας, γνωστός λογοτέχνης και βαθύς μελετητής της ιστορίας, ακολουθεί, με μοναδική γλαφυρότητα, βήμα προς βήμα και από «κοντά» τη ζωή και την προσφορά του κορυφαίου πρωταγωνιστή της Επανάστασης του 1821, βασισμένος αυστηρά σε γραπτές ιστορικές πηγές. Άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας και πολέμιος καθαγιασμένων μύθων, προσφέρει τη δική του εκδοχή για την αλήθεια, χωρίς τα «μισόλογα» και τις αναστολές των «καθιερωμένων» και αδιαφορεί πλήρως αν οι απόψεις του αυτές - απαλλαγμένες από ακαδημαϊκές απάρσεις, βερμπαλισμούς και αλλότριες σκοπιμότητες - πλήξουν τις κατεστημένες αντιλήψεις, τα αγαπημένα ψέματα και ιδεολογικά στερεότυπα της νεότερης ιστοριογραφίας.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ένας αδάμαστος, ταπεινός, ειλικρινής, άδολος και μεγαλόκαρδος άνθρωπος. Μια ιδιότυπη στρατιωτική μεγαλοφυΐα. Ο «φύσει και πράξει στρατιωτικός νους, εις εκ των μεγαλυτέρων στρατηγών του κόσμου», σύμφωνα με τον Άγγλο ιστορικό Γουέιβελ. Ο τρανότερος πολεμιστής της λευτεριάς μας, που έδωσε πάνω από τριάντα μάχες, δίχως να χάσει καμιά και που στο θάνατό του «εθρήνησαν οι σύντροφοί του, έκλαυσαν γυναίκες, παιδιά ως πέντε χρόνων, όλοι οι Έλληνες, ολάκερη η πατρίδα...»

Από κάθε άποψη , φιλοδοξία του συγγραφέα είναι να δώσει μια καθαρή, έντιμη, και σωστή εικόνα της εποχής που διαπραγματεύεται και να παραδώσει στον αναγνώστη, αλλά και στον ερευνητή του μέλλοντος, ένα βασικό εργαλείο ιστορικής γνώσης.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
25,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Πληρωμή με Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ, Γενική Ταχυδρομική, Speedex και ACS.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.