ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

[...] Ο συγγραφέας, στηριζόμενος σε ιστορικά, λαογραφικά και φιλολογικά στοιχεία, συγκριτικά διαφόρων εποχών και λαών, καθώς και στην εξαντλητική διεθνή βιβλιογραφία, αρχίζει από τους δύο ενδιαφερόμενους λαούς, τον ελληνικό και τον τουρκικό, που ζουν στον ίδιο χώρο πάνω από 1000 χρόνια· και καταλήγει σε συγκεκριμένες θέσεις για την προέλευση, την εξέλιξη και τα χαρακτηριστικά του νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών, που από ιστορική και μόνο σύμπτωση έχει την ίδια με την τούρκικη ονομασία: Καραγκιόζης!..

Σ" ένα μεγάλο τετράπλευρο με κέντρο το Αιγαίο πέλαγος, από ένα πλήθος παράγοντες, δημιουργήθηκε εκείνο που θεωρείται σαν το "θαύμα" της δραματικής τέχνης: η Διονυσιακή λατρεία, προχωρημένη μορφή του πρώτου θρησκευτικού θεάτρου κάθε λαού. Η δημιουργία της επικής και της λυρικής ποίησης, η ποικιλία των λαϊκο-θρησκευτικών εορτών και η δημοκρατική παιδεία των Ιώνων είναι οι εμφανείς, ιδιαίτεροι λόγοι γένεσης του κλασικού ελληνικού Θεάτρου. Που, με τη σειρά του, επηρεάζει και τις κατώτερες μορφές των λαϊκών διασκεδάσεων στις πόλεις και στην επαρχία, με τις μαριονέτες (ανδρείκελα), τους μίμους, τις παρωδίες και τους "αυτοσχεδιασμούς" - παντομίμες. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Συγγραφέας: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Εκδόσεις: Gutenberg
Έτος: 1977
Κατηγορίες: Θέατρο
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
Το θέλουν: 2 metabookers
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Πολύ καλή κατάσταση
Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
98
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
95,00 €
Σαν καινούριο
Χωρίς την κουβερτούρα του εξωφύλλου. Απλό καφέ πανόδετο εξώφυλλο. Άριστη κατάσταση! --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
763
Πληρωμή με Alpha Bank, PayPal και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier Αντικαταβολή
Τρίκαλα, Θεσσαλία
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 45€
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
100,00 €