ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Τιμή από
9,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Αν η έρευνα καλείται να αντιμετωπίσει ένα ανοικτό θέμα, τότε το ενιαίο βασίλειο του Ισραήλ, το βασίλειο των Σαούλ, Δαυίδ και Σολομώντα, εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα αμφιλεγόμενο και να χρήζει περαιτέρω μελέτης και διερεύνησης. Αφορμή για την προσωπική ερευνητική ενασχόληση με το θέμα αυτό αποτέλεσε η συζήτηση με τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Π. Ολυμπίου κατά τη διάρκεια μίας εκ των επισκέψεών μας στο Ισραήλ, καθώς και η επικοινωνία μου με τον Καθηγητή Assaf Yassur Landau, υπεύθυνο των ανασκαφών στο Tel Kabri. Οι δύο Καθηγητές, εκπρόσωποι δύο διαφορετικών ακαδημαϊκών σχολών, όχι μόνο μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, αλλά κυρίως ο πρώτος με ενθάρρυνε να προχωρήσω στην εν λόγω ερευνητική προσπάθεια.
Η προσωπική έρευνα συνάντησε ομολογουμένως πλήθος προβλημάτων, που σχετίζονται τόσο με τις πηγές, βιβλικές και εξωβιβιβλικές, όσο και με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Τα προβλήματα στη σύνταξη του βιβλικού κειμένου και οι αντικρουόμενες απόψεις των ερευνητών, με επιστημονικές αντιπαραθέσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ξεφεύγουν από τα όρια του επιστημονικού διαλόγου και προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα, συγκροτούν ένα δύσκολο πεδίο ανάπτυξης της έρευνας. Η εποχή του ενιαίου βασιλείου του Ισραήλ συνιστά φλέγον ζήτημα για μία σειρά επιστημών, όπως η Θεολογία, η Ιστορία, η Αρχαιολογία, η Ανθρωπολογία και η Κοινωνιολογία.
Η παρούσα μελέτη λαμβάνει υπόψιν, ως ώφειλε, το βιβλικό κείμενο. Στην συνέχεια, ερευνά τις εξωβιβλικές μαρτυρίες που δύνανται να ρίξουν φως στην εποχή του ενιαίου βασιλείου του Ισραήλ. Κατόπιν, το ενδιαφέρον στρέφεται στο χρονολογικό προσδιορισμό της εποχής αυτής και εξετάζει τα αρχαιολογικά πορίσματα από τιζ πόλεις και τους οικισμούς, που εμφανίζουν πολιτιστική δραστηριότητα κατά την περίοδο της ηνωμένης μοναρχίας.

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
9,00 € Σαν καινούριο
Αχρησιμοποίητο και σαν καινούργιο.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Καλλιθέα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.