Ισλάμ θύμα ή θύτης;

Ισλάμ θύμα ή θύτης;
Τιμή από
4,00 €
10,14 €
Εξοικονομείς 60% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ο συγγραφέας γεννηθείς στην Τεχεράνη από πατέρα στρατιωτικό και μητέρα ψυχολόγο, όντας Ιρανικής καταγωγής, γόνος φεουδαρχών και Ζωροαστρικής οικογένειας είχε βιώσει τόσο τα αποτελέσματα των θρησκευτικών διακρίσεων εκ μέρους των Μουσουλμάνων σε βάρος των «απίστων», όσο και της προσπάθειας της Ιρανικής πολιτείας ως το 1979 για την ομαλοποίηση των σχέσεων των πολιτών και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της ζωής.

Οι σπουδές του της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα, το Η. Βασίλειο και τις Η.Π.Α. Οι πολιτικές, αλλά κυρίως οι θρησκευτικού χαρακτήρα μεταβολές στο Ιράν με διεθνείς προεκτάσεις, τον οδήγησαν στην περαιτέρω μελέτη σχετικά με αυτές. Η σε βάθος μελέτη και έρευνα του Ισλαμισμού οδηγεί τον κάθε ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτη σε επιφυλακτική στάση απέναντι από την στάση που τηρεί αυτή η θρησκεία. Η ασάφεια, η επιθετικότητα (που φτάνει και ως τα όρια της τρομοκρατίας και δολοφονιών), η βία και ο επεκτατισμός αποτελούν ορισμένα στοιχεία τα οποία διέπουν τουλάχιστον τους αρχηγούς και κατά συνέπεια αρκετούς πιστούς αυτής της θρησκείας.

Στην παρούσα συγγραφή ο Μασούτ Τεχρανί επιχειρεί να προσεγγίσει τα βαθύτερα αίτια αυτών των στοιχείων, χωρίς να διέπεται από συναισθήματα αποκλεισμού, ή αφορισμού των πιστών της όποιας θρησκευτικής αντίληψης. Αντιθέτως, με γνώμονα τις βασικές αρχές του δημοκρατικού πνεύματος (του οποίου οι Έλληνες ως πρωταγωνιστές, εμπνευστές και θεμελιωτές πρέπει να είναι υπερήφανοι), αναλύει τις προεκτάσεις της επέκτασης και επιβολής του ισλαμικού φονταμενταλισμού, καθώς επίσης και τις συνέπειές του στον πολιτισμένο κόσμο. Οι δε πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και κυρίως γεωγραφικές μεταβολές εξ αιτίας των ταραχών που θα προκύψουν από την ενεργοποίηση αυτών των ακροτήτων απασχολούν ιδιαίτερα τα τελευταία κεφάλαια αυτού του βιβλίου. Για την ολοκλήρωση της παρούσης μελέτης έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 500 βιβλιογραφικές πηγές, τόσο από την ισλαμική πλευρά (Κοράνιο, ιστοριογράφοι του Ισλάμ κ.λπ.), όσο και από τους υπόλοιπους (κατεξοχήν αμερόληπτους) συγγραφείς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
4,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
5,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αγία Παρασκευή, Αττική
7,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.