ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (16ος-20ος ΑΙΩΝΑΣ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (16ος-20ος ΑΙΩΝΑΣ)
Τιμή από
16,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Το Πανεπιστημιακό Εγχειρίδιο "Εισαγωγή στην Οικονομική Ιστορία της Ευρώπης" είναι μια συνοπτική εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας -και εμμέσως και της κοινωνίας- κατά τους Νέους Χρόνους και τη Σύγχρονη Εποχή, δηλαδή από το 16ο έως το 20ό αιώνα.

Κατά τους πέντε τελευταίους αιώνες της ιστορίας, η Ευρώπη έγινε το κέντρο του κόσμου και καταρχήν η οικονομική μητρόπολη του κόσμου, τον οποίο τελικά οργάνωσε υπό την ηγεσία και τον έλεγχό της. Η Ευρώπη ξεκίνησε τις εξερευνήσεις και οργάνωσε την εκμετάλλευση του πλούτου των Νέων Χωρών η Ευρώπη πρωταγωνίστησε στην ιλιγγιώδη ανάπτυξη των εμπορικών ανταλλαγών αυτή οργάνωσε το σύστημα της αποικιοκρατίας στην Ευρώπη έγιναν οι Βιομηχανικές Επαναστάσεις και εκεί ολοκληρώθηκε ο καπιταλισμός, ως οικονομικοκοινωνικό σύστημα και ως δόγμα, ο εμπορικός και ο βιομηχανικός. Στην τεχνολογική επανάσταση των τελευταίων δεκαετιών ο πρώτος ρόλος δεν ανήκει σ" αυτήν.

Ο κόσμος πορεύτηκε μέσα από ευρωπαϊκές επιλογές πρώτα πρώτα στο επίπεδο των οικονομικών σχέσεων και ο καπιταλισμός, που ξεκίνησε ως οικονομικό, οργανώθηκε, σ" αυτούς τους πέντε αιώνες, σε ένα συνολικό σύστημα σχέσεων σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού βίου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
16,00 € Καλή κατάσταση
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.