ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ
Τιμή από
11,50 €
16,00 €
Εξοικονομείς 28% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Η τρίτη μου συγγραφική προσπάθεια αφορά στα ειδικά θέματα ξιφασκίας, τα οποία στο παρελθόν αποτέλεσαν αντικείμενο ερευνητικής μελέτης και παρουσίασης σε ημερίδες, συνέδρια, σχολές προπονητών και στα μαθήματα της ειδικότητας ξιφασκίας του ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Τα κεφάλαια του βιβλίου αυτού, αποτελούν αυτοτελείς ανασκοπήσεις διαφόρων θεμάτων, που στηρίχθηκαν σε πληροφορίες 160 περίπου ξενόγλωσσων δημοσιευμένων άρθρων και στα περιεχόμενα 20 συγγραμμάτων της τελευταίας 30ετίας, οι οποίες προέκυψαν μετά από διετή συστηματική αναζήτηση στο διαδίκτυο (Sport Discus, Medline, Google).

Η ιστορική διαδρομή της προπόνησης της ξιφασκίας, συνδέεται με την διαχρονική κοινωνική εξέλιξη των λαών και με την διαμόρφωση των τάσεων απέναντι σε μια ανθρώπινη αναγκαία δραστηριότητα, η οποία εξελίχθηκε σε Ολυμπιακό άθλημα υψηλής σωματικής και πνευματικής προσπάθειας.

Τα ιδιαίτερα ανθρωπομετρικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά των αθλητών ξιφασκίας υψηλών επιδόσεων και οι μηχανισμοί που χαρακτηρίζουν τις αντίστοιχες αγωνιστικές προσπάθειες, παρουσιάζονται σε δύο ξεχωριστές ανασκοπήσεις, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες στον προπονητή σε θέματα αναγνώρισης, επιλογής των ταλέντων και σχεδιασμού των αντίστοιχων προπονητικών προγραμμάτων.

Τα επίπεδα εκμάθησης των κινητικών δεξιοτήτων της δομής και των αξόνων δράσης των αναπτυξιακών προγραμμάτων, αναφέρονται στην τεχνική, στην τακτική, στη γνώση κανονισμών, στη διαιτησία και στις συμβουλευτικές και διδακτικές ικανότητες για κάθε είδος ξίφους ξεχωριστά, καλύπτοντας προοδευτικά και με σφαιρικό τρόπο τη θεωρία της ξιφασκίας.

Η περιοδικότητα της προπόνησης της ξιφασκίας και οι δυνατότητες εφαρμογής της στα διαφορετικά επίπεδα αθλητών, αναλύονται εκτενώς με υποδειγματικά παραδείγματα.

Οι ιδιαίτερες δυσκολίες και οι δυνατότητες της ομαδικής και της ατομικής διδασκαλίας, όπως επίσης οι παιδαγωγικές νομοτέλειες μάθησης, θα πρέπει να παρέχονται με προοδευτικό τρόπο από τον προπονητή, δημιουργώντας και διασφαλίζοντας ένα ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον όχι μόνο για τους αρχάριους, αλλά και για τους αθλητές υψηλών επιδόσεων. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
11,50 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Χαλκιδα, Στερεά Ελλάδα
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.