Ιατρική Μικροβιολογία

Ιατρική Μικροβιολογία
Τιμή από
40,00 €
93,45 €
Εξοικονομείς 57% 🔥🔥
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Οι λοιμώξεις, σε όλες τις μορφές τους, συνεχίζουν, να επηρεάζουν, άμεσα ή έμμεσα, την καθημερινή κλινική πράξη σε όλους τους τομείς της Ιατρικής, τις κλινικές και χειρουργικές ειδικότητες και τη Δημόσια Υγεία. Λοιμώξεις όπως η ελονοσία, η φυματίωση και το AIDS, σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, αποτελούν ωστόσο μικρό μόνο ποσοστό των λοιμώξεων που μας απασχολούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις, η αντοχή στα αντιβιοτικά, οι τροφιμογενείς λοιμώξεις, και ο φόβος επιδημιών και πανδημιών από ιούς, προκαλούν ανησυχίες στον ιατρικό χώρο, τις κυβερνήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και το κοινό. Η ανάγκη κατανόησης του συναρπαστικού κόσμου των μικροβίων καθώς επίσης και θεμάτων σχετικών με τη διάγνωση, αντιμετώπιση, επιδημιολογία και πρόληψη των λοιμώξεων, επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, η νέα αυτή έκδοση του βιβλίου "Ιατρική Μικροβιολογία" έχει ως στόχο να γεφυρώσει το κενό μεταξύ των παραδοσιακών συγγραμμάτων που εξετάζουν κάθε μικροοργανισμό χωριστά, και εκείνων που προσεγγίζουν τα μικροβιακά αίτια και τις λοιμώξεις με ανοσολογική ή επιδημιολογική προοπτική. Τα πρώτα μέρη του βιβλίου περιλαμβάνουν μια διεξοδική περίληψη της βιολογίας των μικροβίων και των βασικών αρχών της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού στα διάφορα είδη μικροοργανισμών, και ακολουθεί συστηματική εξέταση των διαφόρων ομάδων βακτηρίων, ιών, μυκήτων και παρασίτων. Τα "συστηματικά" αυτά κεφάλαια εστιάζουν στις λοιμώξεις που προκαλεί το κάθε μικρόβιο, την παθογένεια, τις κλινικές εκδηλώσεις, την επιδημιολογία και την πρόληψη. Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου οι γνώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των γενικών αρχών που διέπουν τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των λοιμώξεων.

Η συγγραφή του βιβλίου έγινε από ομάδα ειδικών με μεγάλη εμπειρία και διεθνή αναγνώριση στα επιμέρους θέματα, ενώ η τελική επιμέλεια του κειμένου έγινε με τέτοιο τρόπο που να επιτυγχάνει την πλήρη κάλυψη του αντικειμένου, με παράλληλη εξασφάλιση της ομοιομορφίας των κεφαλαίων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
45,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Άθικτο δεν έχει ανοιχτεί ποτέ
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Βέροια, Κεντρική Μακεδονία
Υπόλοιπες αγγελίες
40,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Μέγαρα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.