Ιατρική Μικροβιολογία

Ιατρική Μικροβιολογία
Τιμή από
25,00 €
93,45 €
Εξοικονομείς 73% 🔥🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Οι λοιμώξεις, σε όλες τις μορφές τους, συνεχίζουν, να επηρεάζουν, άμεσα ή έμμεσα, την καθημερινή κλινική πράξη σε όλους τους τομείς της Ιατρικής, τις κλινικές και χειρουργικές ειδικότητες και τη Δημόσια Υγεία. Λοιμώξεις όπως η ελονοσία, η φυματίωση και το AIDS, σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, αποτελούν ωστόσο μικρό μόνο ποσοστό των λοιμώξεων που μας απασχολούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις, η αντοχή στα αντιβιοτικά, οι τροφιμογενείς λοιμώξεις, και ο φόβος επιδημιών και πανδημιών από ιούς, προκαλούν ανησυχίες στον ιατρικό χώρο, τις κυβερνήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και το κοινό. Η ανάγκη κατανόησης του συναρπαστικού κόσμου των μικροβίων καθώς επίσης και θεμάτων σχετικών με τη διάγνωση, αντιμετώπιση, επιδημιολογία και πρόληψη των λοιμώξεων, επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, η νέα αυτή έκδοση του βιβλίου "Ιατρική Μικροβιολογία" έχει ως στόχο να γεφυρώσει το κενό μεταξύ των παραδοσιακών συγγραμμάτων που εξετάζουν κάθε μικροοργανισμό χωριστά, και εκείνων που προσεγγίζουν τα μικροβιακά αίτια και τις λοιμώξεις με ανοσολογική ή επιδημιολογική προοπτική. Τα πρώτα μέρη του βιβλίου περιλαμβάνουν μια διεξοδική περίληψη της βιολογίας των μικροβίων και των βασικών αρχών της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού στα διάφορα είδη μικροοργανισμών, και ακολουθεί συστηματική εξέταση των διαφόρων ομάδων βακτηρίων, ιών, μυκήτων και παρασίτων. Τα "συστηματικά" αυτά κεφάλαια εστιάζουν στις λοιμώξεις που προκαλεί το κάθε μικρόβιο, την παθογένεια, τις κλινικές εκδηλώσεις, την επιδημιολογία και την πρόληψη. Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου οι γνώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των γενικών αρχών που διέπουν τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των λοιμώξεων.

Η συγγραφή του βιβλίου έγινε από ομάδα ειδικών με μεγάλη εμπειρία και διεθνή αναγνώριση στα επιμέρους θέματα, ενώ η τελική επιμέλεια του κειμένου έγινε με τέτοιο τρόπο που να επιτυγχάνει την πλήρη κάλυψη του αντικειμένου, με παράλληλη εξασφάλιση της ομοιομορφίας των κεφαλαίων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
50,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αμπελοκηποι, Κεντρική Μακεδονία
Υπόλοιπες αγγελίες
25,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ACS.
Γλυφάδα, Αττική
45,66 € Σαν καινούριο
Άψογη κατάσταση, ατσαλάκωτες σελίδες.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Παλαιό Φάληρο, Αττική
50,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Ζωγράφου, Αττική
60,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
65,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.