ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) 1926-1949

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) 1926-1949
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Το έργο αυτό επιδιώκει να γνωρίσουμε καλύτερα τα σημαντικότερα πρόσωπα που διαδραμάτισαν αξιοσημείωτο ρόλο στην πολιτική πορεία αυτού του τόπου από το 1833 και έπειτα, όσο γίνεται πιο αντικειμενικά και πιο υπεύθυνα.

Στους τρεις πρώτους τόμους, που δίνονται στη δημοσιότητα, βιογραφούνται με σύντομο και εύληπτο τρόπο όλες εκείνες οι προσωπικότητες που κατέλαβαν ύπατα κυβερνητικά αξιώματα στις αντίστοιχες χρονικές περιόδους (ά τόμος 1833-1926, β" τόμος 1926-1949, γ" τόμος 1950-1974).

Η επιλογή τους έγινε με απολύτως αξιολογικά κριτήρια και συγκεκριμένα μόνον αν διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί ή Υφυπουργοί όλων των ελληνικών κυβερνήσεων (τόσο των νομίμων, όσο και των χρονολογικά παράπλευρων, όπως κατά τη διάρκεια της Κατοχής ή του Εμφυλίου, κοινοβουλευτικών ή μη), καθώς και των Προέδρων ή Αντιπροέδρων της Βουλής και της Γερουσίας.

Η συνέχεια του Ελληνικού Κράτους συμβολίζεται σ" αυτό το έργο μέσα από την εναλλαγή των προσώπων που το διοίκησαν, ανεξάρτητα από πολιτικές ή ιδεολογικές θέσεις και από τη γενικότερη θέση που καταλαμβάνουν στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ένα χρήσιμο εργαλείο για προσωπικότητες που, αν και σε συγκεκριμένες εποχές βρέθηκαν στα ηνία της εξουσίας, μπορεί να λησμονήθηκαν από τους μεταγενέστερους... (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.