Ημερολόγιο 360°

Ημερολόγιο 360°
Τιμή από
3,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Το `Ημερολόγιο 360ο` είναι ένα μυθιστόρημα με τη συμβατική εμφάνιση ενός ημερολογίου, γιατί αυτό που προτείνει είναι το ημερολόγιο της ζωής με τους κρυφούς αλλά και καθοριστικούς ρυθμούς της: ημέρες της εβδομάδας, μήνες, φεγγάρια, εποχές. Σε καθεμιά απ` αυτές τις χρονικές ακολουθίες αντιστοιχεί ένας θεματικός ιστός, που εξελίσσεται σταθερά από τη μυθοπλασία στη διατριβή, περνώντας μέσα από την αυτοβιογραφική αφήγηση. Έτσι, ενώ ο άξονας της πλοκής αντιστοιχεί στις Κυριακές, υποστηριζόμενος από τη δίχως πρόσωπα διήγηση της Δευτέρας και την αντίστιξη του αστικού περιβάλλοντος του Σαββάτου, στις Τρίτες αναπτύσσεται ένας λογοτεχνικός στοχασμός που προεκτείνεται στην πορεία του κόσμου τις Τετάρτες, για να καταλήξει στον αυτοβιογραφικό σχολιασμό της Πέμπτης και να γίνει ακόμη πιο προσωπικός και απόκρυφος τις Παρασκευές, ώσπου να μεταβληθούν όλα σε μια ενιαία ροή διήγησης. Το βιβλίο, επομένως, επιδέχεται πολλές αναγνώσεις, αν επιλεγεί, για παράδειγμα, μια ημέρα της εβδομάδας ή η άλλη. Συνιστάται, ωστόσο, η γραμμική ανάγνωση, εφόσον οι διάφοροι θεματικοί ιστοί συγκλίνουν ώσπου να ενοποιηθούν σε μια ολότητα διαφορετική του απλού αθροίσματος των μερών.
Έργο με μεγάλο θεματικό πλούτο, το Ημερολόγιο 360ο είναι ταυτόχρονα έκφραση του παρόντος και του παρελθόντος, του συνόλου και της λεπτομέρειας, από τις πιο διαφορετικές γωνίες, καταστάσεις και αφηγηματικές προϋποθέσεις. Η λογοτεχνική του ποιότητα επιτείνει τη σκληρότητα ορισμένων από τις σελίδες του και την ομορφιά κάποιων άλλων, και οξύνει την ειρωνεία που συχνά κυριαρχεί στην αφήγηση.
Το `Ημερολόγιο 360ο` είναι ένα ταξίδι στα πιο βαθιά επίπεδα της συνείδησης και, ταυτόχρονα, συνιστά κι ένα ταξίδι στο σημείο με τη μεγαλύτερη ορατότητα του σύμπαντος. Ένα βιβλίο που η ανάγνωσή του ισοδυναμεί με την είσοδο στο δάσος για το οποίο γίνεται λόγος στις σελίδες του, σ` έναν τόπο όπου ο καθένας βρίσκει ό,τι αναζητούσε μια ολόκληρη ζωή ή, ανάλογα με την περίπτωση, ό,τι δεν αναζήτησε ποτέ.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
3,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 27€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
4,50 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Πυλαια, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
5,00 € Καλή κατάσταση
Εσωτερικά Άριστο. Ασήμαντος ΛΕΚΕΣ στο κάτω μέρος του εξωφύλλου, όπως φαίνεται στην εικόνα. Μεταχειρισμένο.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Χέρι με χέρι, Γενική Ταχυδρομική και SPEED Couriers.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.