Η ζωή μου με τον Σαντάμ

Η ζωή μου με τον Σαντάμ
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Κάθε οικογένεια στο Ιράκ έχει τις δικές της αναμνήσεις, γεμάτες οργή και πόνο, από τα χρόνια της διακυβέρνησης του πανίσχυρου Σαντάμ Χουσεΐν. Ένας σύζυγος που εκτελέστηκε, γιοι που σκοτώθηκαν στον πόλεμο, κόρες που εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη. Κάθε φορά που ακουγόταν χτύπημα στην πόρτα, όλοι έτρεμαν. Ποιος είναι; Ποιον θα πάρουν; Τι θα συμβεί; Αθώος ή ένοχος, δεν είχε σημασία, και να ρωτάς το γιατί ήταν άσκοπο. Προκειμένου να καταλάβετε την ιστορία μου, είναι απαραίτητο να καταλάβετε αυτή την κατάσταση. Ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν ένας άνθρωπος που δε δίστασε να δολοφονήσει την ίδια του την οικογένεια. Γιατί να λυπηθεί εμένα;

Το φθινόπωρο του 2002, ένα χρόνο ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους και έξι μήνες πριν από τη στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, το αμερικανικό κανάλι BBC προέβαλε μια συνέντευξη της ελληνικής καταγωγής Παρισούλας Λάμψος, την οποία παρουσίασε ως την "ερωμένη του Σαντάμ Χουσεΐν". Το οποίο ήταν, μεταξύ πολλών άλλων.

Η Παρισούλα, κόρη εύπορης οικογένειας, γεννήθηκε στη Βυρηττό και μεγάλωσε στο Ιράκ. Στην εφηβεία της την αποκαλούσαν "πριγκίπισσα της Βαγδάτης" αλλά η μοίρα της συνδέθηκε με τον Σαντάμ Χουσεΐν, όταν μια βραδιά, στην ηλικία των δεκαέξι, γνώρισε το δικτάτορα σ" ένα δείπνο. Από εκείνη τη συνάντηση, ο Χουσεΐν την αντιμετώπιζε ως ιδιοκτησία του. Δεν την άφησε ποτέ ελεύθερη. Ακόμη και όταν παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά, διέλυσε το γάμο της, εξαφάνισε τον άντρα της και κατέσχεσε την περιουσία της.

Αυτή είναι η ιστορία της, μια δραματική ιστορία στη σκιά ενός δυνάστη με φόντο τις αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή καθώς και ο δρόμος προς την ελευθερία.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.