Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τιμή από
10,00 €
14,18 €
Εξοικονομείς 29% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το παρόν βιβλίο κινείται σε δύο άξονες. Στο πρώτο μέρος ο συγγραφέας πραγματεύεται το θέμα «η συγγραφή μελέτης», εστιάζοντας την προσοχή του τόσο σε ουσιαστικά όσο και σε τυπικά ζητήματα. Υποδεικνύεται στον αναγνώστη τι να προσέξει κατά την επιλογή του θέματος της μελέτης του, πώς να εξειδικεύσει το θέμα του, πώς να εντοπίσει και να αξιοποιήσει σχετικές πληροφορίες και πώς να προχωρήσει στη σύνθεση της μελέτης του. Περιγράφονται επίσης τυπικά θέματα που έχουν σχέση με την πληκτρολόγηση και την καλαισθητική εμφάνιση της μελέτης.

Στο δεύτερο μέρος ο συγγραφέας πραγματεύεται το θέμα «σχεδιασμός, διεξαγωγή και παρουσίαση έρευνας», διευκρινίζοντας βασικές έννοιες που αφορούν (στην έρευνα, όπως: πρόβλημα, υπόθεση (μηδενική, εναλλακτική), μεταβλητή (ελεγχόμενη, ανεξάρτητη, εξαρτημένη), πληθυσμός, δείγμα, κλίμακες μέτρησης (κατηγορική, αναλογική, ισοδιαστημική, διατακτική). Περιγράφονται ακόμη τρόποι ενίσχυσης της εσωτερικής και εξωτερικής εγκυρότητας μιας έρευνας, ενώ αναλύονται επίσης η πορεία σχεδιασμού, διεξαγωγής και παρουσίασής της.

Στο βιβλίο ακολουθείται πρακτική και βιωματική προσέγγιση. Περιγράφονται στρατηγικές και αναλύονται έννοιες μέσα από παραδείγματα, αντλημένα από τις Επιστήμες της Αγωγής. Ωστόσο, το βιβλίο δεν είναι χρήσιμο μόνο για τους φοιτητές των Επιστημών της Αγωγής, αλλά και για φοιτητές άλλων γνωστικών αντικειμένων. Καταβάλλεται προσπάθεια για να επιτευχθεί ειδολογική μόρφωση σε αναφορά με τη συγγραφή επιστημονικής μελέτης και το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας. Ως ειδολογική μόρφωση, η γνώση που θα προκύψει από τη μελέτη του βιβλίου είναι χρήσιμη σε κάθε γνωστικό πεδίο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
10,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Πληρωμή με Eurobank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, ΕΛΤΑ Courier, ACS, Speedex και Γενική Ταχυδρομική.
Ιωάννινα, Ήπειρος
12,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Σταυρουπολη, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.