Η προίκα

Η προίκα
Μη διαθέσιμο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Ο Τσέχωφ ποτέ δεν πεθαίνει για τα λογοτεχνικά μας γούστα. Από τούς κλασικούς, ίσως είναι αυτός πού περισσότερο ταιριάζει στη σύγχρονη ψυχολογία μας. Η νέα αυτή έκδοση μιας σειράς διηγημάτων του μας δίνει την ευκαιρία να ξανανιώσουμε το χιούμορ, τη ζεστασιά, τη σοφία πού αποπνέουν πάντα τα έργα του.
Είκοσι τέσσερα - σύντομα και ανεπανάληπτα - διηγήματα του ρώσου γιατρού, δημοσιογράφου και συγγραφέα Άντον Τσέχωφ (1880-1904) περιλαμβάνονται στη συλλογή αυτή. Τη γραφή του διακρίνει μια λεπτή ειρωνεία, αν και δεν λείπουν οι στιγμές που ο συγγραφέας δείχνει με δυσκολία να κρατιέται για να μην παρασυρθεί σε έναν ανελέητο χλευασμό!
Ο Τσέχωφ δίνει βέβαια εικόνες από την καθημερινή ζωή της προεπαναστατικής Ρωσίας, αλλά η παρατήρησή του πάει τόσο βαθιά που κάθε αναγνώστης, όπου γης, νιώθει πώς του εξομολογείται συμβάντα της εποχής του και της χώρας του.
Αναγνωρίζουμε αμέσως τη διορατικότητα, αλλά και τη λεπτότητα των παρατηρήσεων του Τσέχωφ, πού παρουσιάζει τους ήρωές του να βασανίζονται από τη δυσκολία της αναμεταξύ τους επικοινωνίας, όπως και από τους ευσεβείς, πλην ανολοκλήρωτους πόθους τους.

[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.