Η "πράσινη" διπλωματία. Διεθνείς σχέσεις και προστασία του περιβάλλοντος

Η "πράσινη" διπλωματία. Διεθνείς σχέσεις και προστασία του περιβάλλοντος
Τιμή από
13,00 €
13,14 €
Εξοικονομείς 1%
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ταξίδι στον λαβύρινθο των περιβαλλοντικών διασκέψεων, συνόδων και διαπραγµατεύσεων, έτσι όπως το αφηγείται και το σχολιάζει ο Ανδρέας Παπαστάµου, επί πέντε χρόνια µέλος της Μόνιµης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Γενεύη, έδρα των οικονοµικών οργανισµών των Ηνωµένων Εθνών. Σε έξι κεφάλαια συνοψίζονται οι νεότερες εξελίξεις από το µέτωπο των µεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων: από την απότοµη κλιµατική αλλαγή που βιώνει η Γη και τις φυσικές καταστροφές, µέχρι τη µόλυνση της ατµόσφαιρας, των υδάτων και του εδάφους, χωρίς να παραγνωρίζεται η ιστορική διαδροµή των µεγάλων ρυθµίσεων του Δικαίου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ο συγγραφέας µοιράζεται µε τον αναγνώστη την πίστη του στο όραµα της βιώσιµης ανθρώπινης κοινωνίας, µιας κοινωνίας που σέβεται τα µέλη της, ιδίως τους αδύναµους και τους πιο ευαίσθητους, µιας κοινωνίας που πασχίζει για το µέλλον των παιδιών της, γνωρίζοντας ότι δεν είναι ανεξάρτητη οντότητα, αλλά µέρος ενός µεγαλύτερου συστήµατος, αυτού της Φύσης, σαφώς παλαιότερου και κατά πολύ σοφότερου από τον άνθρωπο!

Τα µεγάλα προβλήµατα της βιώσιµης ανάπτυξης απαιτούν σύνθετη και διεπιστηµονική προσέγγιση, αλλά κυρίως δηµοκρατική συµµετοχή όλων των εµπλεκόµενων φορέων, από τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη των επιχειρήσεων, µέχρι τα µέλη των µη κυβερνητικών οργανώσεων και, φυσικά, τους ίδιους τους πολίτες. Ο χρόνος τελειώνει και όλα τα φυσικά φαινόµενα προειδοποιούν πως αύριο µπορεί να είναι ήδη αργά…

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
13,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.