Η ΛΟΛΑ

Η ΛΟΛΑ
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Θα την ακολουθούσα παντού. Όπως ο πιστός υπηρέτης το μοναδικό του αφέντη. Όπως η σκιά τον ήλιο. Όπως ο σκιέρ τα χιόνια. Και το εννοούσα πραγματικά. Το πίστευα. Η αλήθεια είναι πως το είχα ξαναπεί σε όλες τις γυναίκες που γνώρισα και ερωτεύτηκα μετά τα δεκαοχτώ μου. Ανέκαθεν μου άρεσε να ξεστομίζω μεγάλες κουβέντες. Να δίνω υποσχέσεις που γεννούν υψηλές προσδοκίες. Έθετα νέα όρια στον εαυτό μου, για την προσωπική μου υπέρβαση, διαμέσου της δέσμευσης των λέξεων. Αλλά το πίστευα. Κάθε φορά το πίστευα.

Κι ας λένε πια οι ίδιες, στους κοινούς μας φίλους στα πέριξ των Πετραλώνων, πως δεν αγάπησα ποτέ πραγματικά. Δεν μπορούν απλώς να καταλάβουν πως μπορείς να αγαπάς και ταυτόχρονα να αποχωρείς. Πως το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Η αγάπη τελικά υφίσταται, χωρίς απαραίτητα την ύπαρξη της σαρκικής ένωσης ή της φυσικής παρουσίας και συνεύρεσης στον ίδιο χωροχρόνο.

Η Λόλα πάντως δεν φαινόταν ο τύπος της γυναίκας που ζήταγε απεγνωσμένα αγάπη και έρωτα. Κι αυτό ακριβώς ήταν που με παίδευε. Δεν γύρευε αποκλειστικότητα. Μου συνέβαινε για πρώτη φορά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.