Γιάννης Ρίτσος: Εικαστικά

Γιάννης Ρίτσος: Εικαστικά
Τιμή από
20,00 €
72,38 €
Εξοικονομείς 72% 🔥🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

[...] Δια χειρός Ρίτσου και δια φωτογραφικού φακού του Πλάτωνα Μάξιμου τα εικαστικά έργα συγκεντρώνονται σε αυτήν την έκδοση, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε μια ακόμα πλευρά της ποιητικής τους δημιουργίας. Γιατί ο Ρίτσος παραμένει φυσικά ποιητής ακόμα και όταν ζωγραφίζει, αναγορεύοντας τα ευτελή υλικά του σε αφορμή και πεδίο έκφρασης και δημιουργίας.

Πάνω σε πέτρες, βότσαλα, ρίζες και κόκαλα είναι αποτυπωμένες μορφές, όπως τις είδε ο ποιητής να αναδύονται μέσα από εσοχές και τις εξοχές τους. Μορφές οικείες και αναγνωρίσιμες: πότε μία γυναίκα από την Κνωσό, πότε μια αθηναία κόρη, άλλες βγαλμένες από το καμίνι των λαϊκών αγώνων και άλλες αισθησιακές, αντικατοπτρισμοί των ποιητικών του ειδώλων. Μορφές που μοιάζουν να ξεφεύγουν από τις μικρές διαστάσεις της πέτρας και του ξύλου για να εκφράσουν αναμονή, λύπη, αισθησιασμό, προσδοκία. Ο μοναχικός, ο ερωτικός, ο ασκητικός, ο επικός και ο λυρικός, όλες οι όψεις του Ρίτσου ενυπάρχουν μέσα στο εικαστικό του σύμπαν, όπως και μέσα στο ποιητικό του έργο.

Ο Πλάτωνας Μάξιμος καλλιτέχνης του φακού αυτός, κατάφερε να ερμηνεύσει, να "φωτίσει" και να στήσει με τον φωτογραφικό του φακό ένα ιδιότυπο μουσείο αφιερωμένο στον εικαστικό Ρίτσο. Και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ο φωτογραφικός φακός που τόσο συχνά αποκαλείται "ψυχρός", μπορεί στα χέρια ενός ανθρώπου με ευαισθησία, καλαισθησία και γνώση να αποδειχθεί ένα εξαιρετικό μέσο που αναδεικνύει την αλήθεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την καθιστά κοινό κτήμα όλων μας.

Ευάγγελος Βενιζέλος

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
20,00 € Σαν καινούριο
ΔΕΝ Περιέχεται το Ένθετο Cd-Rom. ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΛΑΤΩΝ Λεύκωμα μεγάλου μεγέθους. Σκληρόδετο με κουβερτούρα. Πολλές εικόν... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Χέρι με χέρι και Γενική Ταχυδρομική.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.